Home » Rumworld on Tour 2019

Ruworld on tour 2019

Follow Erik Voskamp the Dutch Rum Ambassador on his trip through the Dutch world of rum in 2019.

 

This can be anything like; Bar visit, liquor store visit, expo's, parties, cocktails, events, tastings, etc. etc.

7 januari was het weer zover, de HORECAVA 2019 te Amsterdam.

Heerlijk met de trein naar Amsterdam Rai samen met Joost en Ines van Rhum Damoiseau en Caribisch Feest om een gezellig dagje HORECAVA te doen. En dat is gelukt!

Eerst gingen we gezamenlijk naar de snack afdeling om onze verlate ontbijt te nuttigen, vanaf daar scheiden onze wegen en gingen we ons eigen tot ca. 16:00 uur.

Uiteraard ging ik naar de BAR afdeling en heb daar even bijgepraat met Gianni van ClubRum, Frans van Vana Tallinn en Pimento en wezen proeven van Don Papa en een primeur San Lyon Rum likeur. Na nog wat bijgekletst te hebben met diverse kennissen uit de NL Rum wereld, ging ik de andere hallen bekijken en wie kwam ik daar tegen? Engelo Imperator van Bottle Business en natuurlijk de Tres Hombres Rum van 2018 even getest, wat is die Dominicaanse weer lekker zeg, een echte aanrader.

Weer wat verderop kwam ik toevallig Omerta Rum nog tegen, ook geproefd natuurlijk. Tijd voor eten, dus naar de Azië hoek om lekkere dim sum te proeven (altijd goed)

Op weg naar een andere hal kwam ik ineens een Engelse stand tegen met sausages mmmm en die verwees me naar Sisserou een heerlijke Kokos Rum Cream van Dominica, toppertje naar mijn idee.

Om 16:00 uur weer contact gezocht met Joost en Ines om naar de Wine Professional te gaan, daar even op bezoek bij Olaf Kerstens om wat heerlijke Champagne te proeven. Tussendoor even wat lekkere hapjes genuttigd (kaviaar, zalm, slakken, worst, oesters, mosselen, kaas) en door naar de Meanie Distilling om een geweldige Gin te proeven.

Rond 18:00 uur gingen we weer naar huis na een enerverende dag.