• Rum promotie
  • Top tastings
  • Rum advies
  • Nederlands Rum Portal

Wat is Arak

Wat is Arak?

De Oost-Indische Cane Spirit*
Geproduceerd uit suikerriet in Indonesië

 

Batavia Arak
Batavia Arrack bestaat uit een zeer specifiek assortiment pot still distillaten afkomstig uit Oost-Indië, geproduceerd op het eiland Java, Indonesië.

Het fermentatieproces van Batavia Arrack omvat de toevoeging van lokale gefermenteerde rijst; dit onderscheidt hem van veel andere rum, hoewel hij kan worden geclassificeerd als Indonesische rum. De distillatie van Batavia Arrack wordt uitgevoerd met behulp van zeer traditionele potstills, waarbij oude Chinese distilleermethoden worden toegepast.

Batavia Arak voor de Drankenindustrie

Batavia Arrack is altijd gebruikt in de drankenindustrie van die landen die voorheen handel dreef met Oost-Indië, hetzij als een kleine component in een mengsel of als het belangrijkste element.

Batavia Arrack voor de Smaak- & Geurindustrie

Tegenwoordig zien we dat Batavia Arrack vooral wordt gebruikt als component in verfijnde gedistilleerde dranken, maar de meeste soorten worden ook veel gebruikt als grondstof in de Smaak- & Geurindustrie.

Batavia Arrak importeren en mengen

E&A Scheer importeert al meer dan 3 eeuwen Batavia Arrack. Batavia Arrack is afkomstig uit Java, Indonesië. In de begintijd van het bedrijf werd Batavia Arrack door E&A Scheer voornamelijk in Europa geleverd, tegenwoordig worden de producten naar meer dan 50 landen wereldwijd verscheept.

De specialisten van E&A Scheer kunnen u voorzien van passend advies over de inzet van Batavia Arrack in diverse markten. We zetten onze expertise in om een Batavia Arrack blend te creëren die perfect past bij uw product en markt.

Arak, Arack, Arrack, Batavia Arak

Arrack wordt op verschillende manieren geschreven. De term wordt gebruikt als naam voor een breed scala aan totaal verschillende alcoholische producten, gedistilleerd uit veel verschillende grondstoffen. Sommige producten die Arak worden genoemd, zijn alcoholische dranken op basis van anijs, sommige zijn distillaten op basis van palmboommaterialen, kokosnoten of andere grondstoffen. Wanneer het product Batavia Arrack heet, is het een destillaat dat wordt geproduceerd uit suikerrietmelasse, uitsluitend gedistilleerd op het eiland Java, Indonesië.
Misschien heb je ook wel eens gezien dat er "Araq" geschreven wordt maar dit is de Arabische versie zonder suikerriet.

*Bronvermelding:
E&A Scheer Amsterdam