• Rum promotie
  • Top tastings
  • Rum advies
  • Nederlands Rum Portal

Black Rum

De donkerste, rijkste, zware rums worden vaak Black rums genoemd en worden werelwijd gebruikt voor onder andere plengoffers en recepten. Black Rum zijn soorten rum die ook worden gebruikt om de smaken van andere rum in balans te brengen bijvoorbeeld Gold en Spiced rum.

De meeste Black rum wordt gemaakt van melasse, een dikke, donkerzoete vloeistof die overblijft bij het maken van gekristalliseerde suiker. De Black rum behoudt veel van deze rijke melasse en karamelsmaak en wordt soms gekleurd met gebrande karamel om consistent donkere tinten te verkrijgen.

Black rum is essentieel voor veel toepassingen in de bak- en snoepindustrie, en geeft gedurfde zoet-kruidige smaken aan taarten, snoepjes, desserts en sauzen.

De vaten die worden gebruikt om de Black rum te laten rijpen, zijn vaak verkoold of zwaar gestookt, waardoor veel van de sterke smaken van het hout aan de vloeistof worden overgedragen. Ze kunnen ook resterende melasse bevatten.

Black rum is populair in Britse gebieden zoals Bermuda, Jamaica en Guyana.
De meest bekende rum cocktail is toch wel de Dark 'n Stormy, een recept van Gosling's rum.

Zoals je ook hier weer ziet, is het erg onduidelijk hoe oud deze Dark Rum zijn, informeer dus goed bij de betere vakslijter.