• Rum promotie
  • Top tastings
  • Rum advies
  • Nederlands Rum Portal

Gold Rum

Gold rum, ook wel bekend als 'Oro rum', is een type rum dat zich kenmerkt door zijn rijke, gouden kleur en milde smaak. Deze rum wordt meestal verkregen door het distilleren van melasse vervolgens te laten rijpen in eikenhouten vaten. Het is de rijping in deze vaten die de karakteristieke kleur en smaak aan de rum geeft.
Helaas is er geen echt "age statement", ook dit is per land weer verschillend of zelfs helemaal niet van toepassing.
Gold Rum kan dus zomaar 2 jaar oud zijn maar ook ongerijpt met wat kleustoffen. Ook hier geldt, informeer bij de betere slijter.

Gold rum wordt vaak gebruikt als basis voor cocktails, maar kan ook puur gedronken worden. Het is een veelzijdige drank die geschikt is voor zowel zomerse als winterse drankjes. Gold rum heeft een alcoholpercentage van ongeveer 37.5% - 40% en wordt vaak gebotteld in flessen van 70 cl.

Een van de bekendste gold rum is Bacardi Gold, afkomstig uit Puerto Rico. Deze rum wordt geproduceerd door het bedrijf Bacardi Martini en wordt wereldwijd verkocht. Bacardi Gold heeft een milde, zoete smaak en is geschikt voor het maken van cocktails zoals de Mai Tai en de El Presidente.

Een andere bekende gouden rum is de Appleton Estate Gold rum, afkomstig uit Jamaica. Deze rum wordt geproduceerd door de Appleton Estate distilleerderij en heeft een rijke, complexe smaak met tonen van vanille en kaneel.
de Appleton Estate Gold Rum is een mooie combinatie van pot en column still en is gerijpt in Jack Daniels vaten.
Deze rum is geschikt voor het maken van klassieke cocktails zoals de Bahama Mama en de Zombie.

In Nederland is er ook een ruim aanbod van Gold rum beschikbaar. Veel van deze rums zijn afkomstig uit het Caribisch gebied, waar de productie van rum een lange geschiedenis heeft.

Er zijn veel verschillende merken en soorten Gold rum beschikbaar, waardoor er voor elke smaak en budget wel een geschikte rum te vinden is. Of je nu op zoek bent naar een rum om puur te drinken of om te gebruiken in cocktails, gold rum is een veelzijdige en heerlijke drank die het proberen waard is.

Gold rum is ook bekend als Ron Oro, Rhum Ambre, Rhum Pale, Gouden Rum of Amber Rum.