Coquito is een punch op basis van rum en kokos afkomstig uit Puerto Rico die traditioneel met Kerstmis en oudejaarsavond wordt gedronken. Deze feestelijke cocktail kan nog het beste vergeleken worden met advocaat met rum. Het enige verschil is dat je er geen rauwe eieren voor nodig hebt en je hoeft er zelfs geen kokosnoot voor te breken. Je zult er versteld van staan hoe eenvoudig het is om een Coquito klaar te maken!

 

 

 

Coquito

 

Ingrediënten:

 

400 ml kokosmelk

400 ml gecondenseerde melk

200 ml witte rum

1/4 theelepel gemalen kaneel

1/4 theelepel gemalen kruidnagel

1/8 theelepel gemalen nootmuskaat

1 theelepel kokosnootextract

 

Bereiding:

 

De ingrediënten zijn goed voor ongeveer een liter Coquito.

Meng alle ingrediënten samen met de rum in een blender (ongeveer 30 seconden).

Verdeel het mengsel in porties en laat het tot een uur voor opdienen in de koelkast afkoelen.

Serveer de punch lekker fris!