The Hurricane is een van die overheerlijke tropische cocktails die je moet leren kennen, en eens geproefd, zal je deze smakelijke rum cocktail nooit meer vergeten. Het is een frisse mix van rum en lekkere fruitsappen, die bovendien helemaal niet moeilijk is om te maken.

 

Deze fruitige cocktail werd in 1939 voor het eerst geïntroduceerd in New York City en genoemd naar het orkaanvormige glas waarin dit zoete drankje opgediend werd. The Hurricane werd pas echt populair in New Orleans, een streek die overigens vaak door tropische orkaanstormen geteisterd wordt. Omdat de zuidelijke distributeurs de lokale bartenders met een overvloedige stock aan rum opzadelden, werd het alcoholgehalte aanzienlijke opgedreven. Jijzelf bepaalt natuurlijk wat je zelf het lekkerste vindt: iets meer of ietsje minder rum!

 

The Hurricane

 

Ingrediënten:

 

60 ml witte rum

60 ml bruine rum

60 ml passievruchtensap

30 ml sinaasappelsap

sap van een halve limoen

eetlepel (gewone) siroop

eetlepel grenadine

een schijfje sinaasappel en een kersje

 

Bereiding:

 

Vul een cocktailshaker met een beetje ijs.

Pers het sap van een halve limoen uit over het ijs in de cocktailshaker.

Vul de cocktailshaker met de overige ingrediënten.

Goed schudden!

Giet het mengsel in een (bij voorkeur orkaanvormig) cocktailglas.

Garneer het glas met het schijfje sinaasappel en het kersje.