Wie kent de Piña Colada niet?. Het is die overheerlijke, soms onweerstaanbare mix van rum, kokosnoot en ananas die wereldwijde roem verwierf dankzij het zwoele nummer van Rupert Holmes “Escape” (beter bekend als The Piña Colada Song). Het is wellicht een van de populairste tropische cocktails ter wereld, die zich bovendien ook nog eens (letterlijk) in een handomdraai laat maken.

 

De Piña Colada werd voor het eerst klaargemaakt in 1954 door Ramon “Monchito” Marrero Perez in de Beachcomber Bar in San Juan, Puerto Rico. Zijn opzet was om de smaak van de tropen in een glas te vatten en dat is hem met deze zwoele cocktail aardig gelukt.

 

Pina Colada

 

Ingrediënten:

 

50 ml witte rum

50 ml ananassap

40 ml kokosmelk

enkele ananasschijfjes

 

Bereiding:

 

vul een cocktailshaker met de ingrediënten en ijs

goed schudden

vul de cocktail in een gekoeld longdrink cocktailglas

garneer het glas met een ananasschijfje