De Scorpion is een van die tropische rum cocktails die geweldig smaken en bovendien ook nog eens de potentie verhoogt. Deze geraffineerde, maar sterke cocktail wordt gemaakt met zowel witte, als bruine rum, brandy en triple sec, met als zoet toemaatje sinaasappelsap. Onnodig te zeggen dat dit drankje nog het beste smaakt met sap van vers geperste sinaasappelen. De Scorpion is ideaal voor wie uit de stress van alledag wil ontsnappen. Met slechts een enkele nip van deze fruitige cocktail waan je je zo op een exotisch eiland.

 

Scorpion

 

Ingrediënten:

 

Sap van een halve limoen

25 ml brandy (brandewijn)

25 ml witte rum

25 ml bruine rum

10 ml cognac

50 ml sinaasappelsap (bij voorkeur vers geperst)

een schijfje limoen

 

Bereiding:

 

Pers een halve limoen in een cocktailshaker gevuld met ijsblokjes.

Voeg alle ingrediënten toe.

Goed schudden.

Giet het mengsel uit in een longdrink cocktailglas met ijsblokjes.

Werk het glas af met een schijfje limoen en klaar!