• Rum promotie
  • Top tastings
  • Rum advies
  • Nederlands Rum Portal

Dominica Rum: Vrij bijzonder en zelden in Europa verkrijgbaar.

In het Caribisch gebied is de rum shop vaak het centrum van het gemeenschapsleven - het middelpunt waar basics kunnen worden gekocht en mannen domino spelen, tijdens en waarna een shot rum wordt gedronken.

Natuurlijk is er rum en is er rum. Op een klein eiland als Dominica delen lokaal gemaakte merken zoals Macoucherie (de enige gemaakt met lokaal riet), Soca en Red Cap de markt, hoewel een aantal geïmporteerde merken populair zijn - zoals Cavalier uit Antigua, Appleton uit Jamaica of Mount Gay uit Barbados.

Hoe goedkoop gebottelde rum ook is, qua volume domineert Cask rum de Dominica markt. Geproduceerd door dezelfde bedrijven die de gebottelde rum maken, wordt cask rum letterlijk van vaten gedecanteerd in een soort bring-your-own-bottle arrangement.

Cask rum wordt vaak gebruikt om te mengen met verschillende kruiden en specerijen om een ​​aantal krachtige mengsels te produceren. Dit is kruid. Inderdaad, elk kruid of kruid kan het doen, maar populaire lokale toevoegingen zijn kaneel of rozemarijn. Dan is er nog de beruchte ‘bois bandé’. 

afbeeldingen en tekst van a virtual Dominica