• Rum promotie
  • Top tastings
  • Rum advies
  • Nederlands Rum Portal

Traditie en premium genieten van de Caraïben:

DOMINICAANSE REPUBLIEK RUM
HET RUM LAND 


 

Rum is niet alleen een drankje in de Dominicaanse Republiek - het is een manier van leven. Als je je Dominicaanse Experience in bijvoorbeeld Barceló Bavaro Grand Resort, Occidental Punta Cana en Occidental Caribe begint, leer je alles over de geschiedenis van de Dominicaanse Republiek Rum zijn variëteiten en hoe je op de juiste manier kunt drinken. En hey - wist je dat augustus de nationale rum maand is? Er is geen beter moment om in de "Spirit" te komen.

Brugal distilleerderij

De oorspronkelijke rum distilleerderij van de Dominicaanse Republiek, Bermudez, werd opgericht in 1852 en gaat sindsdien als een speer met zijn hoogwaardige aanbod. Als je het kunt vinden, is de Aniversario-variëteit van Bermudez uit 1852 begeerd door liefhebbers vanwege zijn zachte, robuuste smaken. Brugal's Anejo is een go-to-rum voor dagelijks genot - het is de best verkochte rum in het hele Caribisch gebied, dus je weet dat het goed moet zijn. Ron Barcelo Rum Imperial is een andere beproefde optie, met een heldere amberkleur en tonen van vanille, ananas en gekarameliseerde walnoten.

Rum regels


Verschillende landen hebben verschillende regels en voorschriften als het om rum gaat. In de Dominicaanse Republiek moeten rum producenten het suikerriet oogsten, fermenteren, distilleren en de alcohol minimaal één jaar in eikenhouten vaten laten rijpen - en het moet allemaal binnen de landsgrenzen gebeuren.
Er zijn ook rum producenten die hun rum zelfs minimaal 2 jaar laten rijpen.

Dominicaanse Rum drinken

Rum is een belangrijk ingrediënt in een verscheidenheid aan tropische cocktails, van de Mai Tai tot de mojito. Maar voor veel Dominicanen kun je het niet overtreffen, misschien met een scheutje water of ijs. Voor een echte Dominicaanse Republiek Rum drink ervaring, probeer je de Mamajuana, een krachtig brouwsel gemaakt met rum, rode wijn en honing, gedrenkt in een fles met boomschors en kruiden. Een echt wondermiddel wat overal goed voor is.


rum distilleerderijen in de dominicaanse republiek

  1. Alcoholes Finos Dominicanos
  2. Barcelo
  3. Bermudez
  4. Brugal
  5. Oliver y Oliver