• Rum promotie
  • Top tastings
  • Rum advies
  • Nederlands Rum Portal

DUITSLAND RUM
Haal de Caraïben in huis


Welke dranken associeer je meteen met Duitsland? Brandy en fruitige sterke drank, toch? Vooral in het zuiden. En dan is er natuurlijk de Korn, die populair is in het noorden, en de gin van meer dan 70 merken, die in heel Duitsland wordt gewaardeerd. Maar wist je dat er ook rum uit Duitsland is? Het is momenteel in opkomst en zal niet langer een insider tip blijven. Het wordt hoog tijd dat de Duitse rum dichterbij je komt!

Wat is rum uit Duitsland?
Een ding vooraf: er zijn drie gevallen waarin men grofweg kan spreken van rum uit Duitsland, en niet al deze rum is om zo te zeggen ook hier geboren.

De ene of de andere Duitse rum komt eigenlijk uit de Bondsrepubliek. Het wordt gemaakt van de gebruikelijke grondstof (meestal geïmporteerde melasse, aangezien in Duitsland geen suikerriet groeit), gedistilleerd, opgeslagen en gebotteld. Duitser wordt het niet als het om rum gaat, maar deze categorie is nog steeds uiterst zeldzaam.

De Duitse rummelange uit Flensburg moet gezien worden als een klasse apart. Slechts enkele productiestappen vinden hier plaats, maar de rummelange staat nog steeds bekend als typisch Duits. Ooit was het gebruikelijker dan nu.

Strikt genomen is sommige rum uit Duitsland meer een multinationale onderneming en een samenwerking tussen verschillende bedrijven. In zo'n geval bedoelt men een rum die in een tropisch land, vaak in het Caribisch gebied, in Zuid-Amerika of in Midden-Amerika uit melasse of suikerrietsap is gedistilleerd. De overige productiestappen zoals opslag, mengen en afvullen worden uitgevoerd door een in dit land gevestigd bedrijf. Dit type Duitse rum komt iets vaker voor en is strikt genomen niet uitsluitend Duits.

Wat deze soorten rum gemeen hebben, is dat ze allemaal een bepaald Duits karakter hebben. In veel gevallen gaat het om hoogwaardige gedistilleerde dranken met volledige herkenningswaarde, die vooral - maar niet alleen populair zijn bij Duitsers en pas sinds enkele jaren de internationale aandacht trekken. Maar waarom zou je rum uit Duitsland kopen? Het heeft op de een of andere manier een enorm potentieel!


Rum distilleerderijen in duitsland