• Rum promotie
 • Top tastings
 • Rum advies
 • Nederlands Rum Portal

Haiti Rum: Erg Bijzonder

Test het zelf!
Haiti rum


Haiti Rum

 

Tegenwoordig behoort Haïti tot de armste landen ter wereld, is het land politiek instabiel en heeft het de laatste jaren vaak te kampen gehad met natuurrampen.

Het land kent een aantal vlakten, maar vooral veel heuvels en bergen. Oorspronkelijk was het land bedekt met bossen. Deze werden echter platgebrand om landbouwgrond te winnen en om houtskool van te maken om op te koken. Door ontbossing van de steile hellingen ontstonden modderstromen en erosie. Dit ging ten koste van de landbouw en maakt het land extra kwetsbaar voor orkanen en cyclonen. Veel dieren zijn door de ontbossing hun natuurlijk leefgebied kwijtgeraakt en vervolgens uitgestorven. De dierenwereld heeft niet veel variatie.

Haitiaanse Rum

Rum uit Haiti is toch wel vrij bijzonder, echte wetgeving is er niet maar bijna alle Haitiaanse rum heeft veel fruittonen is goed in balans en lichte specerijen tonen.
Ook in opkomst is de Clairin (een aantal jaren geleden al geïntroduceerd door Rumworld maar toen nog niet echt gewaardeerd) De Clairin staat wel onder streng toezicht en regels, in tegenstelling van de rum dus.


rum distilleerderijen in haiti

 1. Arawaks
 2. Barbancourt
 3. Berling SA
 4. Boukman
 5. Chelo Distillerie
 6. Disprodal
 7. Jeanty Distillerie
 8. Le Rocher Distillerie
 9. Moscoso Distillers
 10. Port au Prince Distillerie
 11. Sonson Pierre Gilles

Alle informatie over Rum uit Haiti vind je natuurlijk op Rumworld, het Nederlandse Rum Portal