• Rum promotie
  • Top tastings
  • Rum advies
  • Nederlands Rum Portal

Honduras Rum? Natuurlijk wel?!


Het eiland Roatan, op slechts 65 kilometer van de noordkust van het vasteland van Honduras, heeft een rijke geschiedenis die verweven is met verhalen over ontdekkingsreizigers, piraten, indringers, invallen, schatten en geesten.

Roatán werd voor het eerst ontdekt door de Spanjaarden toen Columbus aan land kwam op een nabijgelegen eiland dat ze al snel als hun eigendom claimden en de inheemse bevolking tot slaaf maakten om de rijke goudbronnen van het eiland te delven. Jarenlang werd het eiland geplunderd door buitenstaanders en pas in 1638 werd een officiële kolonie gesticht om richting en een mogelijke toekomst te geven aan dit Caribische eiland.‚Äč

 

Piraten, invallen en goud
Het duurde niet lang voordat piraten hoorden dat honderden Spaanse schepen door de baai van Honduras voer en die piraten begonnen de schepen aan te vallen en de nederzettingen te plunderen voor al het goud en waardevolle spullen die ze konden dragen. De beroemde Nederlandse piraat, Van Horne leidde de meeste invallen, terwijl zowel Engelse als Franse piraten zich bij de plunderingen voegden. Sommige afstammelingen van deze vroege piraten leven nog steeds op het eiland in het dorp Port Royal.