• Rum promotie
  • Top tastings
  • Rum advies
  • Nederlands Rum Portal

Je kunt deze rum niet vermijden:
JAMAICA RUM VAN MISSCHIEN WEL HET BEKENDSTE RUM LAND

Alle Caribische eilanden staan ​​bekend om de productie van rum, sommige meer, andere minder. Jamaica is een van de eilanden die al het langst en het meest succesvol rum produceert. De Jamaica Rum heeft een legendarische status en mag in geen enkele bar of huisbar ontbreken. Maar wat kenmerkt het rum land Jamaica eigenlijk?


Ideale omstandigheden voor de productie van Rum: Het Rum land Jamaica

Net als zijn buurlanden verbouwd Jamaica, als onderdeel van de Grote Antillen, al eeuwenlang suikerriet en produceert het rum. Als derde grootste van de Caribische eilanden heeft Jamaica, met een oppervlakte van ongeveer 11.000 km2, voldoende ruimte voor plantages. Bijna drie miljoen mensen noemen het eiland hun thuis, van wie velen ook leven van het toerisme. Het rum land Jamaica heeft ook het juiste klimaat (tropisch met overvloedige regenval) en vruchtbare grond.

Jamaica rum werd voor het eerst schriftelijk genoemd in het midden van de 17e eeuw, toen de leden van de Royal British Navy er een dagelijks rantsoen van kregen. De eerste steen hiervoor werd echter een eeuw eerder gelegd dan de Spanjaarden, die Columbus opvolgden en suikerriet gingen verbouwen. Ze brachten ook de Afrikaanse slaven naar het Caribische eiland, en het is aan die plantagearbeiders dat we de uitvinding van rum uit Jamaica en andere Caribische eilanden te danken hebben. De Britten maakten het land vervolgens tot een van de grootste suikerriet exporteurs en ontwikkelden de plantage-economie verder.

Rum uit Jamaica: rum vol karakter en funkyness
De Jamaicaanse rum heeft een heel specifiek profiel. Het kan als moeilijk worden omschreven, omdat het vaak pot still wordt gedistilleerd. Hij heeft ook naam gemaakt met een hoog ester gehalte en een alcoholische funky bite. Het laat zich van de sterke en rijke kant zien met een kruidige kant en is geschikt voor het mixen van cocktails en longdrinks. Aangezien er verschillende distilleerderijen en bottelaars van rum in Jamaica zijn, is in principe veel soorten rum op het eiland te vinden. Jamaicaanse rum loopt voorop en is momenteel verkrijgbaar bij een handvol fabrikanten. Hoewel talloze distilleerderijen in de loop van de geschiedenis hebben moeten sluiten, leeft de Jamaicaanse rum voort en is voor sommigen de eerste keuze voor typisch Caribisch genot.


Rum distilleerderijen in jamaica

  1. Appleton Estate
  2. Clarendon Distillers Limited (NRJ)
  3. Hampden Estate
  4. Long Pond (NRJ)
  5. New Yarmouth
  6. Worthy Park Estate