• Rum promotie
  • Top tastings
  • Rum advies
  • Nederlands Rum Portal

Reunion Rum, Rum van het eiland

Sinds zijn uitvinding in de suikerrietplantages van de Caribische eilanden in de 17e eeuw, verspreidde de distillatie van rum zich langzaam onder de koloniën met de migratie van de bemanningen.

Net als suikerriet is de productie van rum nauw verbonden met de geschiedenis van Franse koloniën zoals het eiland Réunion. De eerste distilleerketels, de machines die werden gebruikt om suikerrietsap te distilleren om rum te verkrijgen, werden in 1704 op het eiland Réunion geïntroduceerd. In 1815 bouwde Charles Desbassayns de meest geavanceerde suikerrietmolen van het eiland in de regio van Chaudron. Sindsdien maken de inwoners rum van een bijproduct van de lokale suikerindustrie: melasse.

Hoe rum wordt geproduceerd op het eiland Réunion

Rum wordt geproduceerd door ofwel de distillatie van suikerrietsap om rhum agricole te verkrijgen, ofwel door de distillatie van gefermenteerde melasse om Rhum Industriël rum te verkrijgen. Het product kan vervolgens achttien maanden in eikenhouten vaten worden bewaard om gold rum te verkrijgen of kan drie maanden worden bewaard in roestvrijstalen tanks om witte rum te verkrijgen, maar ook worden ze jarenlang gerijpt. Voor het bottelen worden de producten verdund met water om het alcoholgehalte te verlagen.


Rum distilleerderijen in reunion