• Rum promotie
  • Top tastings
  • Rum advies
  • Nederlands Rum Portal

schotland Rum, Rum van de highlands

Schotse rum is een opkomend fenomeen in de rumwereld. Schotland staat misschien niet bekend om zijn rumproductie, maar het land heeft zeker een aantal opvallende distilleerderijen die zich toeleggen op het maken van heerlijke rum. Schotse rum wordt geproduceerd in kleine batches en wordt vaak gerijpt in oude whiskyvaten, wat zorgt voor een unieke en complexe smaak.

Een van de bekendste Schotse rumproducenten is Dark Matter Distillers, gevestigd in Banchory, Aberdeenshire. Hun rum is bekend om zijn donkere, rijke smaak, die wordt bereikt door het gebruik van melasse en suikerriet uit Mauritius. Dark Matter Distillers rijpt hun rum in vaten die voorheen werden gebruikt om Schotse whisky te produceren, wat zorgt voor een diepere en complexere smaak.

Een andere opkomende producent van Schotse rum is Wester Rum, gevestigd in Glasgow. Wester Rum produceert hun rum op basis van suikerrietmelasse en maakt gebruik van lokale ingrediënten om een unieke en regionale smaak te creëren. Hun rum wordt gerijpt in vaten die voorheen werden gebruikt om Schotse whisky te produceren en dit geeft de rum een ​​complex karakter en een subtiele hint van turf.

Schotse rum is niet alleen populair bij de lokale bevolking, maar wordt ook steeds meer gewaardeerd door internationale rumliefhebbers. De complexe smaak en het ambachtelijke productieproces van Schotse rum maken het een uniek product dat zich onderscheidt van andere rums uit de Caribische regio. (uiteraard wordt de molasse e.d. geïmporteerd)

Als je op zoek bent naar een nieuwe rum ervaring, waarom probeer je dan niet eens een Schotse rum? Met zijn complexe smaakprofielen en unieke productiemethoden, zal het je niet teleurstellen. Proost!


Rum distilleerderijen in schotland