• Rum promotie
  • Top tastings
  • Rum advies
  • Nederlands Rum Portal

St. Helena Rum: Niet alledaags

foto van wereldreis.net

St Helena's Distillery, de meest afgelegen ter wereld, opent nu haar deuren! U zult hier INVINCEBLE ontdekken, het is een unieke en authentieke Brandy.

Trouwens, White Lion Spiced Rum, de zoete koffielikeur Midnight Mist, subtiele Jamestown Gin en zijn stekelige peer drank, de beroemde verfrissende en ongeëvenaarde Tungi laten je nieuwe smaken van ver ontdekken!

Producten uit Sint-Helena zijn niet talrijk, maar kleinschalige productie van sterke drank heeft zijn plaats op dit eiland met uitzonderlijke vegetatie met veel endemische soorten. Paul en Sally Hickling, eigenaar van de distilleerderij, produceren sinds 2006 sterke drank met de Duitse distilleerketel, rechtstreeks geïmporteerd uit de fabriek en onderhouden door Duitse technici. Na zijn verhuizing naar Alarm Forest is de distilleerderij nu gevestigd in een gebouw van twee verdiepingen, met daarnaast een grote opslagruimte, dicht bij de fermentatietanks. Binnenkort opent er een degustatieruimte. De Tungi was de eerste sterke drank die in de distilleerderij werd gemaakt. Het is nu bekend en gewaardeerd op het eiland. De kunst en passie van distillatie, Paul blijft nieuwe ideeën ontwikkelen voor een breder scala aan producten en blijft de rijkdom en geschiedenis van het eiland ontdekken, uniek en authentiek.