• Rum promotie
  • Top tastings
  • Rum advies
  • Nederlands Rum Portal

Trinidad & Tobago Rum, Caribische Parels


In Trinidad koopt Angostura Limited melasse geproduceerd door Caroni Limited, en hier eindigt de gemeenschap. De veelkleurige distilleerinstallatie van Angostura is misschien wel de modernste in zijn soort. Met behulp van hun eigen gistculturen en distillatiemethoden produceert Angostura het volledige assortiment van lichte tot donkere rum.

In 1918 begon suikerfabriek Caroni met het destilleren van rum in een gietijzeren distilleerketel. Er waren in die tijd zo'n acht of tien andere suikerfabrieken in bedrijf, die elk een soort distilleerapparaat bezaten en verschillende soorten rum produceerden. Deze rum werd door verschillende kooplieden opgekocht en in vaten gedaan, en vervolgens verkocht aan rumwinkels over het hele eiland. De lukrake vermenging, hetzij door handelaren of de eigenaren van rumwinkels, leverde verbazingwekkende eenmalige producten op, die nooit meer herhaald zouden worden, en brouwsels die over de toonbank werden verkocht in niet-geëtiketteerde 'petit quarts'.

In de loop der jaren heeft Caroni de kwaliteit van het destillatieproces verbeterd. Van het originele gietijzeren destilleertoestel tot een houten koffie-destilleertoestel tot een enkele kolom-destilleerketel en tot de nieuwe vier-koloms destilleerketel. De rum die in Trinidad wordt geproduceerd, zou tot de beste ter wereld behoren. Zoals Thomas Gatcliffe, chemicus en gepensioneerd voorzitter van Angostura Limited zei:

"Rum is voor het Caribisch gebied wat whisky is voor de hooglanden van Schotland of wijn voor Frankrijk."

Het is veel beter om lichte Trinidad-rum van goede kwaliteit te drinken dan inferieure melanges van kunstmatig gearomatiseerde producten die zichzelf whisky noemen, omwille van de stijl... Proost!


rum Distilleererijen in trinidad & tobago