• Rum promotie
 • Top tastings
 • Rum advies
 • Nederlands Rum Portal

VENEZUELA RUM:
RUM VOL FASCINATIE

Hoewel het grootste deel van de rum uit het Caribisch gebied komt, weten ook Midden- en Zuid-Amerika deze heerlijke drank op basis van suikerriet te produceren. Als je Zuid-Amerikaanse rum wilt kopen, moet je zeker eens een (virtuele) reis naar Venezuela maken. Hier ontstaan ​​mooie producten met een enorm potentieel. Wat onderscheidt de rum van Venezuela? Waarom is Venezolaanse rum zo populair?

Rum uit Venezuela: zeker eens proberen
Venezolaanse rum kijkt terug op eeuwenlange traditie; het heeft echter pas in de afgelopen decennia zijn wereldwijde doorbraak bereikt. Vooral op de Duitse markt heeft de rum uit Venezuela inmiddels een gestaag groeiende schare fans. Dit is voornamelijk te danken aan het bedrijf DUSA. De Destilerias Unidas S.A. is verantwoordelijk voor het rummerk Ron Botucal, dat de internationale naam Ron Diplomatico draagt. Hun hoogwaardige rum uit Venezuela komt op een bijzondere manier tot stand. Bij de distilleerderij worden drie verschillende stills gebruikt die verschillende stijlen opleveren. Deze lichte, middelzware en zware distillaten worden gemengd tot speciale melanges. Daarnaast is de Ron Diplomatico Rum uit Venezuela niet (alleen) op basis van melasse, maar gedistilleerd uit suikerriet siroop. Waarschijnlijk de bekendste is Venezolaanse rum in de vorm van Ron Diplomatico Reserva Exclusiva Rum.Deze zoete, fruitige en complexe topverkoper heeft het Zuid-Amerikaanse land in staat gesteld een gat in de markt te vullen met rum uit Venezuela. De DUSA produceert ook een aantal andere rum merken.

Natuurlijk is er meer rum verkrijgbaar uit Venezuela, waaronder Ron Pampero. Industrias Pampero C.A. produceert het, en doet dat al sinds de jaren dertig van de vorige eeuw. Het is ouder dan Botucal Rum, maar is minder bekend. Als je rum uit Venezuela wilt kopen, kun je hier eigenlijk niet omheen. De Ron Pampero is vernoemd naar het 'pampa'-landschap en is een van de meervoudig bekroonde melanges. Naast de heldere Blanco adviseren wij de Anejo Especial.

Als je Venezolaanse rum wilt kopen, moet je zeker de Santa Teresa rum niet overslaan. Het komt uit een reeds lang bestaand bedrijf waarvan de hacienda al aan het einde van de 18e eeuw actief was. Sinds 1909 en dus al meer dan 100 jaar wordt de Santa Teresa Rum uit Zuid-Amerika gemaakt van ons eigen suikerriet. Grote selectie, finesse en traditie spreken voor dit rummerk. Het bedrijf Industrias Cacique komt ook uit Venezuela af. Plezier dat meer is dan alleen fruitig en zoet, en erop wacht om ontdekt te worden door kenners. De lange rijping in eikenhouten vaten maakt de Cacique Rum tot een prachtige compositie. Hetzelfde geldt voor de Ron Ocumare van dezelfde distilleerderij.

foto reis-expert.nl


rum distilleerderijen in venezuela

 1. Alcoholes Del Caribe
 2. Bravo Industrias
 3. Carupano
 4. Cilcca
 5. Consorcio Licorero Nacional
 6. Destillerie Corporation Alcoolés del Caribe
 7. DUSA
 8. El Muco
 9. Industria Pampero
 10. Santa Teresa
 11. Sofa Destileria

Alle informatie over Rum uit Venezuela vind je natuurlijk op Rumworld, het Nederlandse Rum Portal