• Rum promotie
  • Top tastings
  • Rum advies
  • Nederlands Rum Portal

Admiral's Cask Rum


Panama is bij uitstek geschikt voor de productie van superieure rum, met ideale omstandigheden voor de groei van suikerriet, distillatie en rijping in eikenhouten vaten, die een belangrijke invloed hebben op de smaak van premium rum.

Een vat komt ook voor in deze grizzlylegende - de geliefde Britse admiraal Nelson werd in 1805 gedood in de slag bij Trafalgar door een Franse sluipschutter.

Zijn heldhaftige status vereiste dat zijn stoffelijk overschot naar Engeland moest worden teruggebracht, dus werd zijn lichaam bewaard in een vat met sterke drank (waarschijnlijk rum, aangezien het deel uitmaakte van het matrozenrantsoen op een Brits oorlogsschip).

Bij zijn terugkeer naar Engeland bevatte het vat Nelsons ingemaakte lichaam maar geen geest. Volgens de legende maakten matrozen tijdens de terugreis gaten in het vat en dronken ze de rum door rietjes, waarbij ze het bloed van Nelson opdronken in een praktijk die nu bekend staat als 'Tapping the Admiral'


Bottler:
OSA Fine Spirits

Visiting:
Not possible

Established:
Not provided

Website:
Osawhisky

Facebook:
N/A

Instagram:
N/A


Admirals Cask Rum Portfolio Verkrijgbaar in Nederland Te proeven op onze Rum Proeverijen
Admirals Cask Premium Rum Ja Nee

Contact ons voor meer informatie en verkoopadressen


Admirals Cask rum informatie, information about Admirals Cask rum, rum informatie op het Nederlandse Rum Portal Rumworld