• Rum promotie
  • Top tastings
  • Rum advies
  • Nederlands Rum Portal

Bacardi Rum
4 februari 1862. De familie Bacardi, met Don Facundo Bacardí Masso aan het hoofd, koopt een distilleerderij in Santiago de Cuba. Ze gooien het oude receptenboek overboord en beginnen hun eigen unieke blends te maken. Het revolutionaire productieproces zal de rumproductie voorgoed veranderen.

DE VLEERMUIS
In Cuba is de vleermuis een symbool voor geluk. Toen Dona Amalia Bacardí vleermuizen zag in de distilleerderij, wilde ze deze per se laten terugkomen op elke fles. Was het deze kleine mascotte die ons ondanks de tegenslagen heeft laten slagen? We zullen het nooit weten. Maar de vleermuis blijft.

DE VRIJHEIDSSTRIJDER
Emilio Bacardí Moreau had twee grote liefdes. Zijn rum en zijn land. Hij riskeerde zijn leven om te vechten voor Cuba dat onafhankelijk wilde worden van Spanje. Ondanks arrestaties, gevangenschap en ballingschap heeft hij nooit opgegeven. Voor zijn moed werd hij beloond bij zijn terugkeer, toen hij de eerste vrij gekozen burgemeester van Santiago de Cuba werd.

DE FEESTEN
1919. De Verenigde Staten verbieden de productie en verkoop van alcohol. Het gezelschap verhuist naar Cuba, waar de familie Bacardí naam maakt met feesten die het hele weekend duren.

DE BANNELINGEN
In 1960 brak in Cuba een revolutie uit. De bezittingen van The Bacardí Company werden genationaliseerd en de familie werd verbannen naar de VS. Ze kwamen daar aan met helemaal niets. Maar dankzij veel vastberadenheid en passie waren ze al gauw 'back in business' met hun geweldige rum.

"Verbannen worden uit Cuba was zwaar. We hadden geen goed leven. Geld kwijt, familie kwijt, we hadden niets meer. Dan moet je heel, heel hard werken. Maar het is ons gelukt."

FRANCISCO CARRERA JUSTIZ
(5E GENERATIE)

 

Bron: Bacardi NL


Bottler:
Bacardi Martini

Visiting:
Tour & Tasting, Museum, Courses and more

Established:
1862

Website:
Bacardi

Instagram:
bacardi_nl


Bacardi Rum Portfolio Verkrijgbaar in Nederland Te proeven op onze Rum Proeverijen
Vanwege de 100den soorten helaas nog geen opsomming Deels Op Verzoek

Contact ons voor meer informatie en verkoopadressen