• Rum promotie
  • Top tastings
  • Rum advies
  • Nederlands Rum Portal

Bacoo Rum


Een Bacoo (BAH-KU) is een ondeugende mythologische geest waarvan vaak wordt beweerd dat hij in het Caribisch gebied voorkomt.

Bacoo's zouden worden gevonden in lege rumflessen met kurk die in de Caribische Zee drijven en zouden magische krachten hebben.

Veel andere culturen hebben kleine verschillen in namen en/of verschijningen van ondeugende folkloristische karakters, zoals Aladdin's "Genie of the Lamp".

De Bacoo lijkt sterk op een kabouter uit de Keltische mythologie. Het is een dwergachtig karakter dat zijn eigenaar beloont met wensen, en niet slechts drie. Een Bacoo is te herkennen aan zijn kenmerkende grote ogen, lange armen en benen. De Bacoo leeft van bananen en melk.

De legende van de Bacoo wordt ook wel "bacucu" genoemd, wat banaan betekent. "Baku" betekent in veel West-Afrikaanse talen "kleine broer" of "kleine man".

De Bacoo is voornamelijk 's nachts actief en een tevreden Bacoo zal de wensen van zijn eigenaar beantwoorden, maar je moet je Bacoo gelukkig houden.

Dat leidt tot de vraag: hoe houd je een Bacoo gelukkig? Om te voorkomen dat je Bacoo ravage aanricht, moet je hem dagelijks een portie bananen en melk geven. Bacoo is een bedrieger die van gedaante kan veranderen, zichzelf ongezien kan maken en kan rotzooien met mensen om hem heen.

Dus, wat doe je als je een Bacoo hebt die met je knoeit? Er wordt gezegd dat ze in een fles kunnen worden opgesloten, maar niet zo gemakkelijk. De beste manier om dit aan te pakken is om ze eerst aan te trekken met wat melk en bananen door wat in een fles te doen. Zodra de Bacoo in de fles is gegaan, stop je een kurk in de hals om als stop te dienen. Als dit eenmaal is bereikt, kan de Bacoo niet ontsnappen.

De Bacoo-rumfles wordt vervolgens in de oceaan gegooid.

Als je een Bacoo-rumfles vindt, wordt je wens zeker vervuld.


Bottler:
Bacoo

Visiting:
Not provided

Established:
Not provided

Website:
Bacoo Rum

Facebook:
Bacoo Rum

Instagram:
bacoorum


Bacoo Rum Portfolio Verkrijgbaar in Nederland Te proeven op onze Rum Proeverijen
Bacoo 11yo Rum Ja Ja
Bacoo 7yo Rum Ja Ja
Bacoo 4yo Rum Ja Nee
Bacoo White 3yo Rum Ja Ja

Contact ons voor meer informatie en verkoopadressen


privé collectie


Bacoo 11yo Rum

Bacoo 7yo Rum

Bacoo White 3yo Rum