• Rum promotie
  • Top tastings
  • Rum advies
  • Nederlands Rum Portal

Barcelo Rum 


Barcelo op onze "Dominican" rum tasting


In navolging van zijn droom om de beste rum ter wereld te ontwikkelen, richtte Julián Barcelo in 1930 Ron Barcelo op. Al snel begon hij een van zijn eerste rum te produceren en deze door het hele land te verkopen.

Het optimale product werd verkregen door te experimenteren met verschillende merken op de lokale markt, en in 1950 werd het merk Ron Barceló gelanceerd met de producten Barceló Blanco en Dorado (respectievelijk witte en gouden rum) die meteen een succes waren. Zo'n 20 jaar later werd Barceló Añejo (een volwassen rum) aan het portfolio toegevoegd.

In 1974 droeg don Julián Barceló de teugels van het bedrijf over aan zijn neef Miguel Barceló en 6 jaar later, in 1980, werd Barceló Imperial geboren, premium rum symbolisch voor Dominicanen, leider in zijn klasse sinds de dag dat hij werd gelanceerd en de meest internationale bekroond met Dominicaanse rum.

Met het idee om het merk uit te breiden, gaf het bedrijf een groep Spaanse zakenlieden, met een lange geschiedenis in het produceren van wijnen en gedistilleerde dranken, de rechten om Ron Barceló te exporteren. In 2006, toen verkocht op 25 internationale markten, nam deze groep zakenlieden Ron Barceló volledig over, waarbij de derde generatie Barceló's, namelijk de families Barceló Díaz en Garcia, in de raad van bestuur bleven.

Datzelfde jaar werden de flessen voor Barceló Imperial, Gran Añejo en Añejo opnieuw ontworpen en brak een nieuw tijdperk aan. Tegenwoordig wordt Ron Barceló in meer dan 50 landen verkocht, waarmee het de vierde grootste exporteur van rum ter wereld is.


Bottler:
Barcelo

Visiting:
Tour & Tasting

Established:
1930

Website:
Ron Barcelo

Facebook:
Ron Barcelo

Instagram:
ronbarcelo


Barcelo Rum Portfolio Verkrijgbaar in Nederland Te proeven op onze Rum Proeverijen
Barcelo Imperial Rare Blends Porto Cask Rum Ja Op verzoek
Barceló Imperial 40 Aniversario Rum Ja Op verzoek
Barcelo Gran Anejo Rum Ja Op verzoek
Barcelo Dark Gran Anejo Rum Ja Op verzoek
Barcelo Organic Rum Ja Op verzoek
Barcelo Imperial Onyx Rum Ja Op verzoek
Barcelo Blanco Rum Ja Op verzoek
Barcelo Anejo Rum Ja Op verzoek
Barcelo Imperial Rum Ja Op verzoek
Barcelo Dorado Rum Nee Nee
Barcelo Cream Rum Nee Nee
Barcelo Imperial Maple Cask Rum Ja Op verzoek

Contact ons voor meer informatie en verkoopadressen


privé collectie


Barcelo Dark Gran Anejo Rum