• Rum promotie
  • Top tastings
  • Rum advies
  • Nederlands Rum Portal

Beach Bum Rum THE SUGAR AND RUM STORY

Het verhaal van rum begint met suikerriet, dat voor het eerst op Mauritius werd geïntroduceerd door de Nederlandse kolonisten in 1638. Het klimaat en de bodem van het eiland waren ideaal voor het verbouwen van suikerriet en de eerste plantages schoten in een mum van tijd wortel. Hoewel er nog geen echte rum op het spel stond, probeerden de dorstige kolonisten een soort rudimentaire rum te maken, arak genaamd. Eerst distilleerden ze palmsap en kokosnoot om deze heldere, alcoholische vloeistof te creëren en later gebruikten ze melasse, een bijproduct van de suikerproductie.

Toen de Fransen het overnamen in 1710, en 100 jaar later de Britten, werden de echte economische voordelen van suikerriet gerealiseerd. In die tijd was suiker zijn gewicht in goud waard en al snel bloeide de productie en export ervan.

Rum wachtte geduldig in de coulissen en pas in 1852 werden de eerste commerciële rum distilleerderijen van Mauritius opgestart. Gelukkig voor ons, anders zou Beach Bum Rum hier vandaag niet zijn.


Bottler:
Beach Bum

Visiting:
Not provided

Established:
Not provided

Facebook:
N/A

Instagram:
N/A


Beach Bum Rum Portfolio Verkrijgbaar in Nederland Te proeven op onze Rum Proeverijen
Beach Bum Silver Rum Zo lang de voorraad strekt Nee
Beach Bum Gold Rum Nee Nee

Contact ons voor meer informatie en verkoopadressen