• Rum promotie
  • Top tastings
  • Rum advies
  • Nederlands Rum Portal

Cadenheads Rum


Cadenheads Rum. Het begon allemaal in Aberdeen, 1842
De firma William Cadenhead Limited, Wine and Spirit Merchants, werd opgericht in 1842 en was eigendom van dezelfde familie totdat het werd overgenomen door de bekende firma J & A Mitchell & Co. Ltd uit Campbeltown, eigenaar van de Springbank-distilleerderij. Het pand bevond zich in Netherkirkgate in Aberdeen en hoewel de straatnummers van tijd tot tijd veranderden, bleef het pand hetzelfde en bleef het vrijwel ongewijzigd tijdens de 130 jaar dat het bedrijf in Aberdeen actief was.

Een wijnboer... een dichter... en een garenhandelaar!?
Het was op wat later nummer 47 werd dat de heer George Duncan zich vestigde als Vinter en als distilleerderijagent. De zaken floreerden daar en in iets meer dan tien jaar kreeg hij gezelschap van zijn zwager, de heer William Cadenhead. (daarom Cadenheads Rum)

Cadenhead verwierf het bedrijf in 1858 en, zoals toen gebruikelijk was, veranderde hij de handelsnaam in die van hemzelf. Hoewel er niet veel bekend is over Duncan, is er veel meer bekend over de heer William Cadenhead. Niet vanwege zijn onderscheiding als wijnboer, maar omdat hij gedurende het hele Victoriaanse tijdperk een bekende lokale dichter was. Cadenhead, de zoon van een fineerzaag, werd geboren in 1819. Hij begon op jonge leeftijd te werken in een kleine draadfabriek van een bekende burger genaamd "Jonny" Garrow. Garrow had zoveel waardering voor de jonge Cadenhead dat toen hij het bedrijf in Aberdeen opgaf om bij een firma in Liverpool te gaan werken, hij ervoor zorgde dat Cadenhead zich daar bij hem zou voegen.


Bottler:
Cadenhead

Visiting:
Shop

Established:
1842

Website:
WM Cadenhead

Facebook:
WM Cadenhead Ltd

Instagram:
wmcadenheads


Cadenhead Rum Portfolio Verkrijgbaar in Nederland Te proeven op onze Rum Proeverijen
Cadenhead Grenada GMWE Rum Zo lang de voorraad strekt Nee
Cadenhead Jamaican Blend 10yo Rum Zo lang de voorraad strekt Nee

Contact ons voor meer informatie en verkoopadressen