• Rum promotie
  • Top tastings
  • Rum advies
  • Nederlands Rum Portal

Dutch Head RumLinks Erik, Rechts Koen van Dutch Head Rum


TIMELINE AND START OF DUTCH HEAD

Het begin of de oorsprong van ons verhaal ontwikkelt zich terwijl onze nog steeds opwarmt, bij het lagere kookpunt verdampen verbindingen, waaronder methanol, acetaldehyde en lichtere esters. Deze snede die we "de voorschot" noemen, mag niet worden geconsumeerd, vooral methanol is giftig voor mensen.

Hierna spuugt onze distillatie uit wat distilleerders de "hoofden" noemen, het algehele aroma van deze chemicaliën is niet erg aangenaam. Het is natuurlijk niet iets dat we graag willen hebben, maar een klein beetje "hoofden" kan in de loop van de tijd voor wat complexiteit in de geest zorgen.

Nadat de distilleerder heeft besloten dat de kwaliteit van het binnenkomende distillaat op zijn hoogtepunt is, gaan we aan de slag. Harten zijn wat het eindproduct wordt, ze bevatten de ethanol die we willen, samen met smaken en aroma's die het uniek maken.

Zowel de complexiteit als de unieke smaak is waar Dutch Head om draait, een rum die een beetje ingewikkeld en uniek is, je zou kunnen zeggen dat het net een vrouw is.

Aan alle goede dingen moet echter een einde komen. Uiteindelijk zal het ontstane "hartjes"-distillaat gestaag onaangename aroma's en smaken aannemen, en soms zelfs wat bitterheid ontwikkelen.

Het laatste deel van de destillatie noemen we de “staarten”. Net als de "koppen", zullen staarten voor een groot deel worden weggegooid of opnieuw worden gedistilleerd om meer alcohol te verzamelen, dus welke kant ons verhaal ook opgaat, we zullen altijd positief eindigen.


Bottler:
Dutch Head

Visiting:
On request

Established:
2020

Website:
Dutch Head

Facebook:
Dutch Head Rum

Instagram:
dutchheadrum


Dutch Head Rum Portfolio Verkrijgbaar in Nederland Te proeven op onze Rum Proeverijen
Dutch Head The Bastard Edition 8yo Rum Ja Op verzoek
Dutch Head Danny Vera Edition 8yo Rum Ja Op verzoek
Dutch Head Raw Rum Ja Nee
Dutch Head Jamaican 1984 Single Cask Rum Zo lang de voorraad strekt Nee
Dutch Head Jamaican 1982 en 1983 Blend Rum Zo lang de voorraad strekt Nee

Contact ons voor meer informatie en verkoopadressen


privé collectie


Dutch Head Danny Vera Edition 8yo Rum