• Rum promotie
  • Top tastings
  • Rum advies
  • Nederlands Rum Portal

Guavaberry RumRum Rhum Ron
The main business of the St. Maarten Guavaberry Co. has always been rum. First came Guavaberry (Rum) the National Liqueur of Dutch and French St. Martin. Then came a range of exotic fruit liqueurs, mango, lime, island orange, passion fruit etc.

With the Republic Rum brand we offer high quality flavourful vintage rums to be compared with old cognacs.All of these are still made on Frontstreet, Philipsburg, at the venerable Guavaberry Emporium.

Guavaberry is de legendarische volkslikeur van Sint Maarten/Saint Martin. Het wordt al honderden jaren gemaakt op het eiland. De bewoners maakten zoveel als nodig was voor zichzelf, familie en vrienden. Het is een wezenlijk onderdeel van de cultuur en traditie van het eiland. Er bestaan zelfs volksliederen en verhalen over Guavaberry.

In het verleden stond Guavaberry bekend als de kerst-drank van Sint Maarten/St.Martin. Gedurende de jaren '50 was de populatie van het eiland op zijn allerlaagste niveau met slechts 1600 inwoners van de Nederlandse kant. In die tiid was Guavaberry een essentieel gedeelte van de jaarlijks kerstviering. De mensen gingen toen van huis tot huis al zingende -

"Goede Morgen, Goede Morgen, Ik ben voor mijn Guavaberry gekomen!" De eigenaar van het huis zou dan de waardevolle fles Guavaberry halen en de zangers een glaasje Guavaberry inschenken. Deze activiteiten zijn heel speciaal voor degenen die ze herinneren. Guavaberry wordt geassocieerd met alles dat uniek, speciaal en rustig was van het eiland slechts een generatie geleden.

Erg leuk en lekker om deze rum zelf eens te ontdekken op onze rum proeverijen.


Bottler:
Guavaberry

Visiting:
Tour

Established:
Not provided

Website:
Guavaberry


Guavaberry Rum Portfolio Verkrijgbaar in Nederland Te proeven op onze Rum Proeverijen
Guavaberry Vaanilla Rum Ja Op Verzoek
Guavaberry Passion Rum Ja Ja
Guavaberry Wild Lime Rum Ja Ja
Guavaberry Wild Orange Rum Ja Op Verzoek
Guavaberry Original Wild Rum Nee Nee
Guavaberry Almond Rum Nee Nee
Guavaberry 5yo Rum Nee Nee
Guavaberry 8yo Rum Nee Nee

Contact ons voor meer informatie en verkoopadressen


Privé Collectie


Guavaberry Wild Lime Rum

Guavaberry Almond Rum

Guavaberry Vaanilla Rum

Guavaberry Original Rum


Guavaberry Passion Rum

Guavaberry Mango Rum