• Rum promotie
  • Top tastings
  • Rum advies
  • Nederlands Rum Portal

Hampden Estate RumHAMPDEN ESTATE RUM

Hampden Estate is een van de oudste suikerplantages van Jamaica.
Hampden Estate staat over de hele wereld bekend om zijn volle, intens smaakvolle pot still rum en is vandaag de dag nog steeds de typische zware pot still rum bij uitstek.

Het begin
1753

Het eerste onderzoek van Hampden was in 1684 door de landmeter, de heer Thomas Goddard. Geformaliseerd in 1743, opereerde Hampden rond 1753 als een grote suikerplantage onder eigendom van de heer Archibald Stirling uit Schotland.

Hampden Great House
1779

In 1779 bouwde de heer Sterling het Hampden Great House waarvan de begane grond tot begin 1900 dienst deed als rumopslag.

Nieuw eigendom
1827

Na 1827 kwam het landgoed in eigendom van D.O. Kelly-Lawson die Custos van St. James werd in 1875 en vrederechter van Trelawny.
Zijn dochter Ena Kelly-Lawson trouwde met een heer Farquharson, die bij haar dood Hampden erfde. Het landgoed dat zich in de beroemde "Queen of Spain Valley" bevindt, bestaat uit ongeveer 3500 hectare.

Hampden Wharf
Wereld oorlog 1

Tijdens de Eerste Wereldoorlog bouwde Hampden de Hampden Wharf in Falmouth voor verzending van zijn suiker en rum, wat tegenwoordig een belangrijke toegangspoort is voor enkele van 's werelds grootste cruiseschepen zoals RCL "Harmony, Symphony en Oasis of The Seas". werffaciliteiten doen momenteel dienst als een belangrijk toeristisch centrum. Het landgoed heeft land geschonken voor scholen, huisvesting en voor vele andere toepassingen van sociale infrastructuur.

De donatie
1955

In 1955 werd het oude ketelhuis, dat zich in Gales Valley op het landgoed bevond, door de eigenaren van Hampden geschonken aan Hare Koninklijke Hoogheid Prinses Alice, die toen kanselier van de UWI was. Ze zorgde ervoor dat het blok voor blok werd ontmanteld. Elke bouwsteen werd minutieus genummerd, vervolgens getransporteerd naar de University of the West Indies, Mona Campus en weer in elkaar gezet.
Het duurde drie jaar om de taak te voltooien. Toen het klaar was, werd dit prachtige Georgiaanse gebouw, gemaakt met fijn bewerkte kalksteen van Hampden Estate, herboren als de Universiteitskapel, die tegenwoordig wordt beschouwd als een architectonisch juweeltje.

Jamaica Sugar Company
2003

De Farquarsons exploiteerden het landgoed en produceerden suiker en rum tot 2003, toen het eigendom werd van de Jamaica Sugar Company of Jamaica. Het landgoed staat bekend om het bezit van de beste suikerrietlanden in Jamaica en produceert de hoogste tonsuiker uit gemalen tonriet. Gedurende deze tijd werd de rum exclusief geëxporteerd naar Europa, Engeland en Schotland.

Everglades Farms Ltd.
2009

In 2009 verwierf Everglades Farms Ltd., eigendom van de familie Hussey, het landgoed via een openbaar bod door middel van afstotingsprocedures van de activa van Jamaica Sugar Company, eigendom van de regering van Jamaica. Sinds de overname heeft Everglades Farms zwaar geïnvesteerd in de landgoederen, gezorgd voor banen in heel Trelawny en aanzienlijke financiële en andere infrastructurele ondersteuning geboden aan meer dan 17 gemeenschappen en scholen. Dit heeft de mensen in de regio en de economie van Trelawny nieuwe hoop gegeven. De familie Hussey zet zich in voor het behoud van de grote tradities van Hampden en voor het behoud van oude familiebedrijfswaarden, een noodzakelijke voorwaarde gezien het feit dat verschillende van de huidige klanten van Hampden hun bestellingen meerdere generaties kunnen traceren.


Bottler:
Hampden Estata

Visiting:
Tour & Tasting

Established:
1753


Hampden Estate Rum Portfolio Verkrijgbaar in Nederland Te proeven op onze Rum Proeverijen
Hampden Estate Gold Rum Ja Nee
Hampden Estate Rum Fire Rum Ja Nee
Hampden Estate Pure Single Estate 8yo Rum Ja Nee
Hampden Estate Pure Single Estate Overproof Rum Ja Nee
Hampden Estate Pure Single Estate Jamaica Rum Ja Nee
Hampden Estate HLCF Classic Rum Nee Nee
Hampden Estate Pagos Rum Nee Nee
Hampden Estate Great House 2022 Rum Nee Nee
Hampden Estate LROK 2010 Rum Nee Nee
Hampden Estate The Younger Rum Nee Nee
Hampden Estate Owl 10yo Rum Nee Nee
Hampden Estate Black Bird 8yo Rum Nee Nee
Hampden Estate Red Billed Streamertail 9yo Rum Nee Nee
Hampden Estate Chestnut Bellied Cuckoo 8yo Rum Nee Nee

Contact ons voor meer informatie en verkoopadressen