• Rum promotie
  • Top tastings
  • Rum advies
  • Nederlands Rum Portal

Havana Club RumHavana Club Rum. In 1993 lanceerden Pernod Ricard S.A. en Corporación Cuba Ron S.A. de joint venture die verantwoordelijk was voor de productie, marketing en commercialisering van Havana Club over de hele wereld. Dankzij het productieteam in Cuba is onze rum nu de meest bekroonde Cubaanse rum met 27 medailles in proefwedstrijden in de afgelopen vier jaar.

Cubaanse rum kan niet worden begrepen zonder de Cubaanse cultuur of het Cubaanse volk. Sinds 1996 organiseert Havana Club de Havana Club Grand Prix, een van de oudste en meest prestigieuze wedstrijden voor professionele bartenders. Sinds 2009 ondersteunt Havana Cultura Cubaanse talenten wereldwijd met groot succes. Om meer te weten te komen over de Cubaanse cultuur, biedt een bezoek aan ons Museum van Rum een real-time ervaring van het proces van het maken van rum.

De waarden van Havana Club worden het best vertegenwoordigd door de Maestros del Ron Cubano. Dit is geen baan die in leerboeken wordt onderwezen. Zoals Don José Navarro, de premier Maestro del Ron Cubano het uitdrukte, is het "een cultureel erfgoed, doorgegeven van Maestro op Maestro". Gedurende 15 lange jaren ondergaat de aspirant-maestro een strenge training. Onder supervisie van een senior Maestro del Ron Cubano leert hij de beste melasse te selecteren, toezicht te houden op hun fermentatie en distillatie, de beste vaten te kiezen om de distillaten te laten rijpen en ze te mengen om de beste rum te verkrijgen. Een Maestro del Ron Cubano is een echte meester in zijn vak.

Er worden ook trainingen georganiseerd voor niet-werknemers: in samenwerking met de Asociación de Cantineros de Cuba organiseert Havana Club regelmatig masterclasses om Cubaanse bartenders te helpen hun volledige potentieel te bereiken.

Geproduceerd door Maestros Roneros volgens traditionele Cubaanse methoden, genoten door cantineros en rumdrinkers over de hele wereld op het ritme van de beste Cubaanse muziek, Havana Club belichaamt de geest van Cuba.


Bottler:
Pernod Ricard

Visiting:
Tour & Tasting

Established:
Not provided

Website:
Havana Club

Facebook:
Havana Club NL

Instagram:
havanaclub


Havana Club Rum Portfoilio Verkrijgbaar in Nederland Te proeven op onze Rum Proeverijen
Havana Club Cuban Spiced Rum Ja Nee
Havana Club Tributo 2021 Rum Ja Nee
Havana Club Seleccion De Maestros Rum Ja Op Verzoek
Havana Club Verde Rum Ja Nee
Havana Club Anejo 7yo Rum Ja Nee
Havana Club Anejo 7yo Gold Limited Edition Rum Ja Nee
Havana Club 3yo Rum Ja Nee
Havana Club Cohiba Rum Ja Op Verzoek
Havana Club Ritual Rum Ja Nee
Havana Club Anejo Especial Rum Ja Nee
Havana Club 15yo Gran Reserva Rum Ja Nee
Havana Club X Burna Boy Rum Ja Nee
Havana Club Cuban Smoky Rum Nee Nee
Havana Club Maximo Anejo Rum Nee Op Verzoek

Contact ons voor meer informatie en verkoopadressen


Privé Collectie


Havana Club Seleccion de Maestros Rum