• Rum promotie
  • Top tastings
  • Rum advies
  • Nederlands Rum Portal

Hell or High Water RumLinks Jouko, rechts ErikA ROUGH JOURNEY

”If everything is perfect all the time, there is no story.”

Margaret Atwood

Nou, alles is niet altijd perfect geweest. We hebben wel een heel verhaal. Het vertelt over ontberingen en problemen. Doorzettingsvermogen en vastberadenheid. En dan de gevangenis.

Laten we bij het begin beginnen. In 2010 haalden Jouko Laune en ik diep adem en sprongen in het onbekende. Met vrijwel geen ervaring hebben we een rummerk opgericht. Het was allemaal gebaseerd op een grapje: als ron het Spaanse woord voor rum is, wie is dan de beroemdste Ron ter wereld? Ron Jeremy!

Je zou kunnen zeggen dat het een moedige zet was. Of je zou kunnen zeggen dat we helemaal gek waren. Een beetje van beide, denk ik. Toen we begonnen, hadden we twee uitgangspunten: het merk mag hilarisch zijn, maar de rum moet serieus zijn. We waren wijs genoeg om geweldige mensen te zoeken om ons te helpen met het serieuze deel. De rum was en is niet om te lachen.

Toen raakte een heleboel stront de fan ...

 

…Er was een brand die de productiefaciliteit verwoestte en onze Amerikaanse dromen platbrandde.

Er was een aardbeving. Achterbaks. Bedrog. Fouten. Bijna dood. Tientallen keren stonden we op de rand van een faillissement. We hebben ook veel gelachen en vrienden voor het leven gemaakt. De verhalen zijn verbluffend. Met een ongezonde dosis hopeloos optimisme bleven we in de achtbaan zitten en bleven we ons hoofd tegen de muur bonken. Op de een of andere manier hebben we het altijd overleefd. Het merk bleef groeien en werd in 2018 verkozen tot Top Ten Trending Rum.

Toen, op 23 juni 2020, werd Ron Jeremy beschuldigd van zeer ernstige misdaden en gearresteerd. De boogie-avonden waren voorbij. Het merk gebaseerd op humor was gedaan. Het was niet leuk meer.

​Na de eerste schok en opnieuw bang te zijn voor een faillissement, hebben we besloten om te vechten. We realiseerden ons dat we na tien jaar hard werken iets van waarde hadden opgebouwd: prachtige producten en een geweldig netwerk van zakenvrienden en collega's.

We weigeren simpelweg om te stoppen. Wij zijn ondernemers en houden van de rumwereld. Dus hebben we een nieuw merk gecreëerd; wiens hart en ziel onze reis weerspiegelen: twee idioten die van de ene ontbering naar de andere strompelen. Je valt 7 keer, staat 8 keer op.

​

DE RUM WORDT HELL OF HIGH WATER GENOEMD.

Voor degenen die niet bekend zijn met de uitdrukking "come Hell or High Water", betekent dit dat je bereid bent te doen wat nodig is om moeilijkheden of obstakels te overwinnen. Je geeft nooit op.

Hell or High Water is een rum voor degenen die lachen bij tegenspoed. De hopeloos optimistische. De rustig zelfverzekerde wiens geest zal zegevieren. Het is een rum vermengd met doorzettingsvermogen en vastberadenheid. Glad gemaakt door de ruige reis.

Onze eigen reis gaat verder met Hell of High Water Rum. We hopen dat je je bij ons aansluit en in je eigen leven de kracht vindt om de ontberingen met vastberadenheid en optimisme het hoofd te bieden. Het leven is moeilijk voor ons allemaal, maar laten we blijven lachen, laten we blijven vechten, kom hel of hoog water!

​

Groetjes, Olli Hietalahti & Jouko Laune

LET’S RAISE HELL !

 


Bottler:
One Eyed Spirits

Visiting:
Not provided

Established:
2010


Hell or High Water Rum Portfolio Verkrijgbaar in Nederland Te proeven op onze Rum Proeverijen
Hell or High Water XO Rum Ja Ja
Hell or High Water Reserva Rum Ja Ja
Hell or High Water Spiced Rum Ja Ja
Hell or High Water Honey Orange Rum Ja Nee

Contact ons voor meer informatie en verkoopadressen


privé collectie


Hell or High Water XO Rum

Hell or High Water Spiced Rum

Hell or High Water Reserva Rum

Alle informatie over Hell & Highwater Rum vind je natuurlijk bij Rumworld, het Nederlandse Rum Portal