• Rum promotie
  • Top tastings
  • Rum advies
  • Nederlands Rum Portal

Kokocaribe RumIn 1929 kwam een groep van acht lokale zakenlieden bijeen om melasse in bulk te kopen en het destillatieproces voor hun rum te controleren. Op één na waren alle succesvolle eigenaren van rumwinkels. De leden van de groep waren John R. Anjo, Joseph de Freitas, Manuel Dias, Emanuel C. Farara, Quin Farara, Emanuel Gomes, C.F. Joaquim en John A. Vieira.

Ze haalden £ 2.500 op als kapitaal en in 1932 richtten ze een bedrijf op dat ze Antigua Distillery Limited (ADL) noemden.

De directeuren van ADL richtten in 1933 hun eigen rumstokerij op op gepachte grond op Rat Island in de haven van St. John. In de begindagen van deze onderneming werd Rat Island bereikt via een verhoogde weg die uit het lagere St. John's liep, maar in latere jaren verbond een uitgestrekte stortplaats het kleine eiland directer met het vasteland.

De vroege ADL-distillatieapparatuur was een 4-koloms koperen Savalle-still uit Frankrijk. Een aantal jaren nadat de still operationeel was gemaakt, kocht het bedrijf melasse van de door de regering gecontroleerde Antigua Sugar Factory en van de kleinere, onafhankelijke Montpelier-suikerfabriek, die ze later kochten.

De eerste rum die door ADL werd geproduceerd, werd door middel van toewijzing verkocht aan lokale rumhandelaren in niet-gerijpte rum in vaten en gerijpte of gerijpte rum, bekend als Caballero Rum. Elke handelaar mengde en bottelde de rum onder een onderscheidend privélabel voor verkoop in zijn rumwinkel. Enkele van de oude rumlabels waren Red Cock, Silver Leaf, White House, Black Cock en Bolanda. Het enige private label dat bewaard is gebleven is Bolanda, dat nog steeds wordt verkocht bij Bushy's Rum Shop in Bolans.

In 1947 introduceerde ADL zijn eigen label, Cavalier Muscovado Rum, en een lichtere versie van deze rum, die een sneller fermentatieproces gebruikt, wordt nog steeds op de markt gebracht als Cavalier Antigua Rum.


Bottler:
Antigua Distillery

Visiting:
On request

Established:
1929

Facebook:
N/A


Instagram:
englishharbour_rum


Portfolio Kokocaribe In Nederland verkrijgbaar Te proeven op onze Rum Proeverijen
Kokocaribe Coconut Ja Nee

Contact ons voor meer informatie of verkoopadressen