• Rum promotie
  • Top tastings
  • Rum advies
  • Nederlands Rum Portal

Kronan Rum Likeur
KRONAN RUM lIQUEUR

ONZE ZWEEDSE ROOTS, HET PRODUCT EN DE TOEKOMST

KRONAN, ook bekend als de Zweedse Punsch, is een Rum-likeur van twee geschiedenissen - een nationale drank in Zweden, al meer dan 287 jaar, en een onderdeel van talrijke klassieke cocktails sinds het einde van de 19e eeuw.

Toen Henrik Facile in 1993 aan zijn reis begon om de traditionele Zweedse Kronan Rum Punsch nieuw leven in te blazen, lag de nadruk vooral op hoe hij er een internationale kwaliteit van kon maken. Een product dat zijn plaats zou kunnen vinden tussen andere klassieke premium spirits van over de hele wereld. De eerste stap was om in de basis, de Batavia Arrack, te gebruiken.

De basis van alle Zweedse Punsch is de Indonesische dubbele pot-stilled "rum" op basis van suikerrietmelasse distillaat voor het eerst beroemd gemaakt door Nederlandse kooplieden die de haven van Batavia (ook bekend als Jakarta) op het eiland Java in de 17e eeuw koloniseerden: Batavia Arrack.

Door de beroemde Amerikaanse auteur, David Wondrich, aangeduid als ‘de eerste luxueuze drank ter wereld’ vanwege de dubbele distillatie van een veel betere kwaliteit dan rum uit het Caribisch gebied. Je zou het ook Oost-Indische Rum kunnen noemen. Het heeft scherpe, bijna hartige smaken die doen denken aan traditionele rums (met name Jamaica), maar er zijn onderscheidende nuances die afkomstig zijn van een klein deel van rode rijst die wordt gebruikt bij de fermentatie- en distillatiepraktijk die zijn oorsprong vindt in China.

KRONAN Premium Zweedse Punsch combineert het beste van beide halfronden: Batavia Arrack en Demerara en Jamaica rum. Het resultaat is een rum likeur met een opmerkelijke diepte en complexiteit die zowel heerlijk is in cocktails als op zichzelf, het geheime wapen van een mixoloog.

Ons doel is om de wereld te laten zien dat deze unieke, 286 jaar oude klassieke traditie in elke bar zijn plaats heeft om alle creatieve mixologen, professionals of amateurs, een geweldig hulpmiddel te geven om mee te werken. Het gebruik ervan is natuurlijk niet alleen beperkt tot dranken, maar ook om te gebruiken bij het bakken, desserts, chocolaatjes, met een goede sigaar enz…. de lijst kan maar doorgaan.

We hopen dat onze klanten mogelijkheden vinden om op hun eigen manier van KRONAN te genieten!


Bottler:
Kronan

Visiting:
Not possible

Established:
1993

Website:
Kronan Punsch

Facebook:
Kronan Punsch

Instagram:
kronanpunsch


Kronan Rum Portfolio Verkrijgbaar in Nederland Te proeven op onze Rum Proeverijen
Kronan Rum Punsch Likeur Ja Ja

Contact ons voor meer informatie en verkoopadressen


privé collectie


Kronan Rum Punsch 

Alle informatie over Kronan Rum vind je natuurlijk op Rumworld, het Nederlandse Rum Portal