• Rum promotie
  • Top tastings
  • Rum advies
  • Nederlands Rum Portal

Malteco RumMalteco Rum is een Italiaanse creatie, geboren uit de verbeelding van Marco Savio, al aan de oorsprong van Malecon Rum. De geschiedenis ervan is nogal atypisch, aangezien de maker een aantal obstakels moest overwinnen om zijn project te voltooien. Aanvankelijk werd het gedistilleerd in Guatemala, bij Licoreria Quetzalteca. Maar toen de Diageo-groep de distilleerderij in 2011 overnam, besloot het de volledige productie te wijden aan zijn twee vlaggenschip merken: Botran en Zacapa.

De heer Salvio werd daarom gedwongen zijn productie naar Panama te verplaatsen, op dezelfde locatie als Malecon Rum, binnen de Caribbean Spirits Panama Distillery. Met de hulp van de Guatemalteekse "Maestros Roneros" slaagde hij er toch in de Guatemalteekse stijl van rum te behouden, vandaar de vermelding "Ron al estilo de Guatemala" op de flessen.

De stijl van de Guatemalteekse rum ligt vooral in de grondstof die gebruikt wordt: riethoning. Ook wel rietsuikerstroop genoemd, het is een puur sap van gekookt en gereduceerd suikerriet, een soort tussenproduct tussen vesou (puur sap) en melasse. Het heeft het voordeel dat het zowel frisse suikerriet tonen als gekaramelliseerde smaken biedt. Daarnaast is het ook economisch interessant: waar puur sap binnen 24 uur na het snijden van het riet moet worden verwerkt en gefermenteerd, kan canehoney veel langer worden bewaard, waardoor het hele jaar door kan worden gedistilleerd zonder afhankelijk te zijn van het seizoen.

Na een snelle gisting (24-48 uur) wordt de most in een continue kolom gedistilleerd en gerijpt in oude Amerikaans wit eiken Bourbon vaten.


Bottler:
Savio

Visiting:
Not provided

Established:
N/a

Website:
N/a

Facebook:
N/A

Instagram:
N/A


Malteco Rum Portfolio Verkrijgbaar in Nederland Te proeven op onze Rum Proeverijen
Malteco 25yo Reserva RaRa Rum Ja Op Verzoek
Malteco 20yo Reserva de Fundador Rum Ja Nee
Malteco 20yo Old Bottle Ja Nee
Malteco Seleccion 1993 Rum Nee Nee
Malteco Seleccion 1991 Rum Ja Nee
Malteco Seleccion 1990 Rum Ja Nee
Malteco Seleccion 1987 Rum Ja Nee
Malteco Seleccion 1986 Rum Ja Nee
Malteco Seleccion 1982 Rum Nee Nee
Malteco Seleccion 1981 Rum Ja Nee
Malteco Seleccion 1980 Rum Ja Nee
Malteco 15yo Maya Rum Ja Nee
Malteco Reserva Amable 5yo Rum Ja Nee
Malteco 10yo Rum Ja Nee
Malteco Vintage 2009 Rum Ja Nee
Malteco 11yo Triple 1 Rum Ja Nee
Malteco Spices Rum Ja Nee
Malteco Viejo Dorado Rum Ja Nee
Malteco Seco Puro Rum Ja Nee

Contact ons voor meer informatie en verkoopadressen


Privé Collectie


Malteco 15yo Maya Rum