• Rum promotie
  • Top tastings
  • Rum advies
  • Nederlands Rum Portal

Moretta Covalo RumMORETTA COVALO RUM 

In Fano (Le Marche) kregen we ooit een fles Moretta, de lokale likeur met donkere tonen van rum, de pit van brandy en een vleugje frisse anijs. Het recept is ontstaan in de haven van de stad, waar de vissers vaak na een nacht varen en vissen graag even op wilden warmen.

Een van de verkleumde vissers bedacht om het laatste beetje koffie te mixen met alles wat er nog over was: een laagje brandy, wat rum, anijs en een stukje citroenschil: la Moretta was geboren!

Tot voor kort werd Moretta alleen geproduceerd en gedronken in Fano, maar dankzij Ramon Covalo, een Amsterdammer met Italiaanse roots, kunnen we nu ook zonder een bezoek aan dit havenstadje genieten van de lokale likeur. De dag dat Ramon voor het eerst Moretta dronk, met uitzicht op de haven van Fano, staat in zijn geheugen gegrift. Dit geweldige recept moet gedeeld worden, zo vond hij.

Dat was echter makkelijker gezegd dan gedaan. Gelukkig waren ze bij meester distilleerderij Herman Jansen minstens zo enthousiast over deze bijzondere Italiaanse likeur. Drie jaar lang werkte men aan het recept en nu is hij er dan eindelijk: Moretta Covalo, Ramons versie van het authentieke, Italiaanse recept, met passie, liefde en Nederlands vakmanschap.


Bottler:
N/A

Visiting:
Not provided

Established:
N/A

Website:
N/A

Facebook:
N/A

Instagram:
N/A


Moretta Covalo Rum Portfolio Verkrijgbaar in Nederland Te proeven op onze Rum Proeverijen
Moretta Covalo Rum Likeur Ja Ja

Contact ons voor meer informatie en verkoopadressen


Privé Collectie


Moretta Covalo Rum Likeur