• Rum promotie
  • Top tastings
  • Rum advies
  • Nederlands Rum Portal

Mount Gay RumZet Gay Rum op! Elke druppel van ons erfgoed - verleden en heden - is nodig om Mount Gay-rum te maken. Van de oprichting in 1703 tot het legendarische leiderschap van Sir John Gay Alleyne. Naar het graven van onze eerste en enige waterput. De put die tot op de dag van vandaag, meer dan 300 jaar later, nog steeds werkt. Naar de enkelstrengige suikerrietvelden die we vandaag op het landgoed aan het planten zijn. Het maakt allemaal deel uit van Mount Gay. Een verhaal dat je in elke fles proeft. En een aangekondigde rum-erfenis. Dit is meer dan een rum.
Een beetje ironie hier. Mount Gay en ons historische landschap waren oorspronkelijk eigendom van John Sober, die ver terug in 1703 een kleine distilleerderij erfde op de top van Mount Gilboa in de St. Lucy-parochie van Barbados.

Uiteindelijk huurde de familie Sober Sir John Gay Alleyne in - een vierde generatie Barbadiaan - om een nieuw tijdperk voor de distilleerderij in te luiden. Zijn innovaties en prestaties waren zo succesvol dat de familie Sober de hele distilleerderij ter ere van hem hernoemde. En de wereld maakte kennis met een nieuwe naam met een stamboom van uitmuntendheid en vakmanschap. Monteer homo.

Onafscheidelijk zijn de natuurlijke elementen van Barbados en Mount Gay Rum. Sinds de eerste dag zijn het water, suikerriet en gist in de lucht gecombineerd om onze rum te creëren.

Het proces van raffinage van het riet tot suiker en vervolgens tot gefermenteerde melasse is meer dan traditie, het is ons meest essentiële ingrediënt. Daarom wordt Bajan-rum over de hele wereld gezocht. Door de geschiedenis heen aanbeden door beroemde figuren, zoals George Washington. Bekroond door kenners en critici. Genoten in eilandtempo door jou en vrienden.


Bottler:
Mount Gay

Visiting:
Tour & Tasting

Established:
1703

Website:
Mount Gay Rum

Facebook:
Mount Gay Rum

Instagram:
mountgayrum


Mount Gay Rum Portfolio Verkrijgbaar in Nederland Te proeven op onze Rum Proeverijen
Mount Gay Double Black Barrel Rum Ja Nee
Mount Gay XO Rum Ja Nee
Mount Gay Eclipse Rum Ja Nee
Mount Gay 1703 Master Select Rum Nee Ja
Mount Gay 1703 Master Select Rum 2023 editie Ja Nee
Mount Gay XO Peat Smoke Expression Rum Nee Nee
Mount Gay Pot Still Rum Nee Nee
Mount Gay The Port Cask Expression Rum Nee Nee
Mount Gay The Madeira Cask Expression Rum Nee Nee
Mount Gay Andean Oak Cask Rum Nee Nee
Mount Gay Black Barrel Rum Nee Ja

Contact ons voor meer informatie en verkoopadressen


Privé Collectie


Mount Gay 1703 Old Bottle

Mount Gay Black Barrel