• Rum promotie
  • Top tastings
  • Rum advies
  • Nederlands Rum Portal

Neisson RumInformatie over Neisson Rum

Een kleine distilleerderij bij de ingang van een vissersdorp op het eiland Martinique, eigendom van een vrouw, geleid door haar zoon Gregory Vernant Neisson, die vandaag de laatste Master Distiller en eigenaar op het eiland is.
Een kleine distilleerderij, die dankzij de Appellation d'Origine Contrôlée (A.O.C.), het Franse equivalent van de Engelse Beschermde Oorsprongsbenaming (BOB), een leider is geworden op het gebied van Rhum Agricole.

Neisson bezit veertig hectare in de gemeente La Carbet en verwerkt alleen het suikerriet van zijn plantages, waar ze proberen drie niet-hybride suikerrietsoorten te verbouwen: de malanoi, de rubanée en de kristallijne.

De langzame gisting van puur suikerrietsap duurt 72 uur, de langste van alle Franse Antillen, waardoor een uniek aromatisch bereik ontstaat.

De distillatie wordt uitgevoerd door Gregory in de mythische Savalle-kolom still uit 1938: een ambachtelijke, nauwgezette, bijna maniakale distillatie met een laag alcoholgehalte met de bedoeling een rhum met een grote structuur te produceren, gebotteld in de nu iconische rechthoekige zépol karé-fles, sterk gezocht door verzamelaars.


Bottler:
Neisson

Visiting:
Tour & Tasting

Established:
1931

Website:
Neisson


Neisson Rum Portfolio Verkrijgbaar in Nederland Te proeven op onze Rum Proeverijen
Neisson Le Vieux Rum Ja Nee
Neisson Armada 1995 Cask 1 Rum Ja Nee
Neisson Armada 1993 Cask 1 Rum Ja Nee
Neisson Blanc Limited Edition 52,5% Rum Ja Nee
Neisson Profil 105 Eleve Sous Bois Rum Ja Nee

Contact ons voor meer informatie en verkoopadressen