• Rum promotie
  • Top tastings
  • Rum advies
  • Nederlands Rum Portal

Old Monk Rum


Old Monk Rum

De geschiedenis van Mohan Meakin Ltd., de producent van Old Monk Rum, gaat terug tot het jaar 1855, toen de Schot Sir Edward Dyer oorspronkelijk de brouwerij in Kasauli, Himachal Pardes, in India oprichtte om aan de vraag naar bier van de Britten te voldoen. Na een tijdje werden de eigenaren van de brouwerij veranderd en werd het bekend als distilleerderij Mohan Meakin Ltd., de vertegenwoordigers van die dynastie zijn tot op de dag van vandaag de leiders van het bedrijf.

Old Monk Rum is een van de oudste en meest verkochte ter wereld. Het werd voor het eerst op de markt gebracht in 1935. Door de sterke invloed van de Britten (de Britse Oost-Indische Compagnie van 1601 tot 1874) werd Old Monk Rum een van de meest populaire dranken onder de donkere rums ter wereld en de meest gevraagde drank. één in Indië. Het succes van het merk gaat tot op de dag van vandaag door.

De ambachtslieden van Mohan Meakin Ltd. verzorgen het productieproces vanaf de geboorte van de rum tot het bottelen op dezelfde manier als hun voorouders dat hebben gedaan. Tegenwoordig werken vertegenwoordigers van de derde generatie van de dynastie in het bedrijf. Zij hebben de kennis en vaardigheden van hun voorouders overgenomen. Gedurende het hele productieproces van Old Monk Rum, vanaf de fermentatie van rietmelasse tot het bottelen, wordt de oorspronkelijke productie nagebootst, zoals dat al sinds 1935 het geval is. Dit garandeert de hoge kwaliteit en authenticiteit van Old Monk Rum.

De inzet van Mohan Meakin Ltd. voor duurzaamheid ligt in de belangrijkste waarden integriteit, traditie en vakmanschap. Door de decennia heen heeft het bedrijf zich aangepast aan de moderniteit, maar de fundamentele waarden zijn altijd hetzelfde gebleven.

Tegenwoordig heeft het bedrijf zes productie-eenheden in verschillende steden in India, waaronder Kasauli, de geboorteplaats van Old Monk Rum. Het merk is tegenwoordig algemeen bekend, vooral in Azië en Amerika, en heeft meer bekendheid gekregen in het Nieuwe Europa.

Elke fles Old Monk Rum is van begin tot eind met de hand gemaakt. Het is daardoor een uniek product en er zit onderscheidend vermogen in de smaak!


Bottler:
Mohan Meakin

Visiting:
On request

Established:
1855

Website:
Mohan Meakin


Old Monk Rum Portfolio Verkrijgbaar in Nederland Te proeven op onze Rum Proeverijen
Old Monk 7yo Rum Ja Nee
Old Monk The Legend Rum Ja Op Verzoek
Old Monk Black Rum Ja Nee
Old Monk Gold Rum Ja Nee
Old Monk Supreme Rum Ja Op verzoek
Old Monk 12yo Rum Ja Nee
Old Monk White Rum Ja Nee
Old Monk Coffee Rum Nee Nee
Old Monk Apple Rum Nee Nee
Old Monk Orange Rum Nee Nee
Old Monk Peach Rum Nee Nee
Old Monk Lemon Rum Nee Nee
Old Monk Amber Rum Nee Nee
Old Monk Gold Reserve Rum Nee Nee
Old Monk Very Old Vatted Rum Nee Op verzoek

Contact ons voor meer informatie en verkoopadressen


Privé Collectie


Old Monk Very Old Vatted Rum