Providence Rum

De productie van Providence Rum begint met een zeldzame en speciale variëteit van suikerriet genaamd Canne Cristalline. Deze zeer oude erfgoedriet wordt gekweekt door Michel Sajous in St Michel de l'Attalaye in het centrale noorden van Haïti. De landbouw is volledig biologisch, zonder het gebruik van kunstmest, pesticiden of chemicaliën. De oogst vindt plaats tussen december en augustus, wanneer het riet met een machete wordt gesneden en per muilezel naar Distillerie Chelo wordt vervoerd. Het wordt vervolgens geperst voor sap of gekookt voor siroop.
Herbert Barbancourt-Linge Jr. beheert de dagelijkse werkzaamheden bij Distillerie de Port-au-Prince.
Zijn grootmoeder Jane Barbancourt, het laatst levende lid van de oorspronkelijke Barbancourt-familie, trouwde met Rudolf Linge, een Duitse parfumexpert die tijdens de Tweede Wereldoorlog in Grasse werkte. Samen lanceerden ze hun eigen merk, Vieux Labbé, dat tegenwoordig eigendom is van hun zoon (de vader van Herbert) Bertie. De familiedroom is altijd geweest om opnieuw te distilleren om het erfgoed van hun voorouders nieuw leven in te blazen. Deze droom wordt nu gerealiseerd met de oprichting van Distillerie de Port-au-Prince.
Bottler:
Port Au Prince (La Maison & Velier)
Visiting:
Tour & Tasting
Facebook:
Providence Rum
Instagram:
providencerum
Providence Rum Portfolio | Verkrijgbaar in Nederland | Te proeven op onze Rum Proeverijen |
---|---|---|
Providence Blanc Rum | Ja | Nee |
Providence 2019 Caroni Cask Rum | Ja | Nee |
Contact ons voor meer informatie en verkoopadressen