• Rum promotie
  • Top tastings
  • Rum advies
  • Nederlands Rum Portal

Ramero Rum


HOE RAMERO NAAR RUM KWAM
In 2014 reisden we voor een sociaal project naar de Atlantische kust van Zuid-Amerika, meer specifiek naar Guyana. Vanaf het eerste moment waren we betoverd door dit kleine land tussen Colombia en Brazilië, waarvan de inwoners een grote passie hebben voor cricket- en calypsomuziek. Het leek alsof we een echte ruwe diamant hadden ontdekt die zich in veel verschillende facetten aan ons aandiende: dicht, groen regenwoud, stranden, koloniale gebouwen, Caribische cultuur en talloze suikerrietvelden.

Kort na aankomst ontmoetten we een suikerrietboer die zijn velden met trots en toewijding bewerkte. Zijn enthousiasme voor dit bijzondere gewas werd meteen op ons overgebracht – ook omdat het de basis vormt voor een veelzijdige en aromatische spirit: RAMERO rum. Rumdistillatie met lokaal geteeld suikerriet is een groot hoofdstuk in de geschiedenis van Guyana. Het is dus geen wonder dat de beste rum ter wereld daar vandaan zou komen.

Een onderscheiding die de RAMERO ongetwijfeld verdient. Suikerriet, afkomstig uit 100% natuurlijke teelt en eerlijk verhandeld, levert een belangrijke bijdrage. Zo bevorderen we een gezonde en sociaal duurzame landbouw waarin boeren een eerlijk loon krijgen voor hun werk. Met elke verkochte fles steunen we ook sociale projecten in de teeltregio’s.

RAMERO BRENGT DE WERELD SAMEN
Daarom hebben wij niet één type vaten in ons magazijn, maar meerdere verschillende: Bourbonvaten uit de VS, Schotse vaten uit Schotland, Bordeauxvaten uit Frankrijk en Portwijnvaten uit Portugal. De RAMERO krijgt zijn heel bijzondere karakter uit rode wijnvaten van Duitse premium wijnmakers. Allemaal van hoge kwaliteit en zorgvuldig geselecteerd volgens de beste sensortechnologie en pre-opdracht; allemaal geschikt om het karakter van de rum naar voren te brengen. In een glas RAMERO komen niet alleen de verschillende smaken, maar ook de internationale gedistilleerde cultuur samen.


Bottler:
Heimat Distillers

Visiting:
Not provided

Established:
2017

Website:
Ramero Rum

Facebook:
N/A

Instagram:
ramero rum


Ramero Rum Portfolio Verkrijgbaar in Nederland Te proeven op onze Rum Proeverijen
Ramero 3yo Rum Nee Ja
Ramero 5yo Rum Nee Nee
Ramero Double Blend Rum Nee Nee
Ramero Blanco Rum Nee Nee
Ramero Port Mourant 2003 Single Cask Rum Nee Nee
Ramero Riesling Single Cask Rum Nee Nee

Contact ons voor meer informatie en verkoopadressen