• Rum promotie
  • Top tastings
  • Rum advies
  • Nederlands Rum Portal

Renegade Rum


Renegade Rum

In de middag van 21 september 2020, nadat het suikerriet van de La Sagesse boerderij was geperst, vloeide de eerste Renegade Rum uit de ketels. Een jaar later zijn de eerste Pre-Cask Renegade Rum edities gelanceerd. Dit zijn ongerijpte spirits, gemaakt van vers suikerrietsap. Op elke fles is te vinden van welke boerderij de suikerriet komt, wanneer het geoogst is, het suikerrietsoort en op welke manier er gedistilleerd is.

Daarnaast heeft elke fles Renegade Rum haar eigen baanbrekende canecode. Deze code kan worden ingevuld op de website van Renegade, waarna de liefhebber een ongekende hoeveelheid informatie tot zich kan nemen. Denk hierbij aan rijke fotografie, informatie over de oogst, distillatiedetails en nog veel meer. Duizenden datapunten zijn verzameld om dit op te zetten. Zelfs geluiden van de boerderij zijn hier te vinden!


Tekst De Monnik Dranken

Distilleerderij

Het ontwerpen en bouwen van de distilleerderij was een ware uitdaging voor Mark Reynier en zijn team. Het is een state-of-the-art distilleerderij, gebouwd en gerund door inwoners van Grenada, gevuld met moderne innovaties. Het is zo gemaakt, dat elk terroir hier individueel kan worden opgeslagen en gedistilleerd. Net als bij Waterford, zorgt een baanbrekend digitaal logistiek systeem dat het gehele pad dat het suikerriet aflegt wordt bijgehouden.

Vlak nadat het suikerriet geoogst is, arriveert het bij de distilleerderij. Hier zorgt een ‘cane mill’ ervoor dat het suikerriet wordt geplet en geperst. Deze kan maar liefst 7 ton suikerriet per uur, 12 uur per dag, verwerken. Alleen het sap van het suikerriet wordt gebruikt en dit wordt gedistilleerd in moderne distilleerketels van Forsyths. Door verschillende soorten distilleerketels te gebruiken, kan Renegade Rum de invloed van het distillatieproces nog beter uitleggen.

Website Distilleerderij

Tekst van de Monnik Dranken

Terroir

Suikerriet is een exotische grassoort en de groei van suikerriet wordt beïnvloed door de omgeving en het microklimaat: de bodem, de topografie, de temperatuur, de luchtvochtigheid en nog veel meer. In de wijnwereld zijn ze al veel langer bekend met dit concept en beschrijven het als terroir.

Op Grenada zijn er veel verschillende en unieke terroirs te vinden en het suikerriet groeit op elk terroir weer anders. Op dit moment zijn er 12 verschillende boerderijen welke 6 verschillende soorten suikerriet verbouwen voor Renegade.
Op één boerderij, zijn er ongeveer vier verschillende terroirs te vinden en elk terroir is weer opgesplitst in ongeveer 5 velden. Elke dag wordt er slechts één veld geoogst.

Tekst van de Monnik Dranken


Bottler:
Renegade

Visiting:
Not provided

Established:
Not provided

Website:
Renegade Rum

Facebook:
Renegade Rum

Instagram:
Renegaderum


Renegade Rum Portfolio Verkrijgbaar in Nederland Te proeven op onze Rum Proeverijen
Renegade Rum Old Bacolet Rum Ja Op verzoek
Renegade Rum Dunferline Columm Rum Ja Op verzoek
Renegade Rum New Bacolet Rum Ja Op verzoek
Renegade Rum Dunferline Rum Ja Op verzoek
Renegade Rum Pearls Rum Ja Op verzoek
Renegade Rum Etudes New Bacolet Rum Ja Op verzoek
Renegade Rum Etudes Pearls Rum Ja Op verzoek

Contact ons voor meer informatie en verkoopadressen