• Rum promotie
  • Top tastings
  • Rum advies
  • Nederlands Rum Portal

Richland Rum


Een inleiding tot Richland Rum
De Spirit of Georgia® is geboren
Richland Distilling Company begon in 1999 op de boerderij op Richland Estate, waar suikerriet wordt verbouwd met als enig doel onze rum te maken. Twintig jaar later, met twee distilleerderijen in Richland & Brunswick, Georgia, en meerdere bekroonde rumexpressies, zet onze Rum de standaard voor het maken van rum van topkwaliteit over de hele wereld.

Het Richland Rum-proces
Een meesterwerk gecomponeerd in 3 bedrijven
Van de boerderij tot het vatenhuis, onze Rum is een authentieke, "Single-Estate" rum gemaakt met waardering voor kwaliteit en detail. Elke fase of "handeling" van ons rumproces is een meesterwerk in het maken van rum van hoge kwaliteit en moet worden gezien als een artistieke onderneming in plaats van een economische.
Akte I: De boerderij
Onze rum begint bij Richland Estate
De warme zon, de zanderige en voedzame grond en het water uit de Georgia Aquifer zorgen samen voor het perfecte terroir voor de teelt van suikerriet op Richland Estate. Door suikerriet te cultiveren en te oogsten dat alleen deze drie natuurlijke ingrediënten nodig heeft om te gedijen, kan onze Rum een "Elemental Rum" worden genoemd.
Akte II: De distilleerderijen
Excellentie in Richland & Brunswick, GA
Act II verandert geoogst suikerriet in 100% pure suikerrietsiroop ("Richland Almost Rum"), die wordt geïntroduceerd in een eigen giststam en vervolgens wordt gefermenteerd. De gefermenteerde wijnwas wordt gebruikt voor destillatie en de vloeistof die uiteindelijk geduldig uit de koperen potstills druppelt, mag Richland worden genoemd.
Akte III: The Barrel House
Eén rum, vijf bekroonde uitdrukkingen
Hoewel elk van onze Rum Expressions afkomstig is van dezelfde gedistilleerde drank, is het hun behandeling tijdens de vatrijpingsfase (Act III) die hun smaakprofiel bepaalt. Ongeacht de behandeling, elke RR-uitdrukking is een meesterlijke slag in het maken van rum die de norm zet voor wat het betekent om een ambachtelijke rum van hoge kwaliteit te zijn.


Bottler:
Richland

Visiting:
Tour, Tasting & Bar

Established:
1999

Website:
Richland Rum

Facebook:
Richland Rum

Instagram:
richland_rum


Richland Rum Portfolio Verkrijgbaar in Nederland Te proeven op onze Rum Proeverijen
Richland Old Georgia Rum Ja Ja
Richland IPA Cask Exchange Rum Ja Ja
Richland Cask Strenght Rum Nee Nee
Richland Virgin Coastal Rum Nee Nee
Richland Port Cask Exchange Rum Nee Nee
Richland Imperial Milk Stout Cask Exchange Rum Nee Nee

Contact ons voor meer informatie en verkoopadressen


Privé Collectie


Richland IPA Cask Exchange Rum

Richland Old Georgia Rum

Richland Old Georgia Rum