• Rum promotie
  • Top tastings
  • Rum advies
  • Nederlands Rum Portal

Rummieclub Rum


Erik van Rumworld en Judith van Rummieclub

Op de Lekker Liquor cocktail challenge


Rummieclub Rum is de net gestarte Amsterdamse rum distilleerderij van Judith de Bie en Martijn Gerrits. Rummielcub Rum staat voor oprechte ambacht gecombineerd met vrolijke vibes. Behalve goede rum maken focussen we ons ook op educatie over deze spirit.

Maar hoe is het zo ver gekomen dat ze hun leven op zijn kop hebben gezet en een rum distilleerderij zijn begonnen?
Het begon er eigenlijk mee dat we altijd aan het experimenteren waren met eten en drinken. Lekker voor onszelf, maar vooral ook om de resultaten met onze vrienden te delen. Aangezien sterke drank altijd al een grote interesse van ons was begonnen we te destilleren als hobby. We bezochten ook verschillende whisky distilleerderijen in Schotland. Na een aantal jaar was de grap om samen een distilleerderij te starten niet echt meer een grapje. We besloten het gewoon te gaan doen en te kijken of het haalbaar was. En waarom rum? Nou, omdat we zelf dol zijn op rum, cocktails met rum en de geweldige vibes van de rum wereld. En rum is een drank die meer liefde en bekendheid verdient dan het nu vaak krijgt.

Dat betekende wel dat we ons huis moesten verkopen om wat startkapitaal vrij te spelen. We zijn van Amsterdam Oost naar de Bijlmer verhuisd. Judith is part-time gaan werken bij haar baan bij de Gemeente Amsterdam om alles uit te zoeken en op te starten. Nadat een aantal locaties op niets uitliepen vonden we ons prachtige gebouwtje aan de Oostkant van Amsterdam in Diemen. We besloten een crowdfunding campagne op te zetten. We hebben onze eerste flessen rum alvast verkocht om het kleine financiële gat te dichten en om onze apparatuur te kunnen kopen. Aangezien we ons huurcontract voor de distilleerderij al hadden getekend waren we erg blij dat de crowdfunding succesvol was. Toen startte het lange wachten, de bouw van het pand had heel veel vertraging. Na bijna een jaar wachten, onze huiskamer stond inmiddels vol met al geleverde vaten en apparatuur, kregen we december 2019 eindelijk de sleutel.


Bottler:
Rummieclub

Visiting:
Happy to welcome you

Established:
2019

Website:
rummieclub

Facebook:
Rummieclub

Instagram:
rummieclub


Rummieclub Rum Portfolio Verkrijgbaar in Nederland Te proeven op onze Rum Proeverijen
Rummieclub Barrel Aged Rum Ja Op verzoek
Rummieclub Colourful White Rum Ja Op verzoek
Rummieclub Overproof Rum Ja Op verzoek
Rummieclub Spiced Rum Ja Op verzoek
Rummieclub Orange Rum Ja Op verzoek
Rummieclub Honey Rum Ja Ja

Contact ons voor meer informatie en verkoopadressen


Privé Collectie


Rummieclub Honey Rum