• Rum promotie
  • Top tastings
  • Rum advies
  • Nederlands Rum Portal

San Pablo Rum


Links Jonathan, global brand ambassador van San Pablo, midden Erik van Rumworld, rechts Carlos van San Pablo


Voor de rum liefhebbers, die deze overheerlijke Rum nog niet kennen: Curaçao’s favorite local Rum, die ook wel bekend is als Ron San Pablo, wordt op het Caribische eiland Curaçao gemaakt door het Familiebedrijf A.D. Jonckheer. Zij maken de Rum al jaar en dag volgens origineel recept.

Het gebruik van de beste producten en het lekkere en zuivere drinkwater van Curaçao zorgen voor de pure smaak van de Rum.Het verhaal over de Ron San Pablo gaat terug naar het jaar 1945. Op Curaçao begint August Damian Jonckheer met het importeren van Ron San Pablo met zijn familiebedrijf Handelmaatschappij A.D. Jonckheer.

De Rum importeert hij uit Cuba, waar het wordt gemaakt door Señor Justo Gonzales. Señor Justo Gonzales maakt de Rum met passie en perfectie en is zelfs zo goed dat de rum puur gedronken kan worden. De rum valt goed in de smaak onder de lokale bevolking en niet alleen op Curaçao, maar ook op de omringende eilanden. In de loop der jaren verbetert de samenwerking met Señor Justo Gonzales en A.D. Jonkcheer importeert elk jaar steeds meer. Na een aantal jaren wordt A.D. Jonckheer officieel agent van het merk op de Nederlandse Antillen. De zaken zien er rooskleurig uit, tot het jaar 1960, het jaar waarin de revolutie uitbreekt. Het jaar waarin Señor Justo Gonzales zijn agent op Curaçao een erg vreemd verzoek doet.
Señor Justo Gonzales vroeg of A.D. Jonckheer zijn hele voorraad rum van ongeveer 150 vaten wilde opkopen en of hij deze keer wilde wachten met betalen. Redelijk verrast van het verzoek maar toch zelfverzekerd gaat A.D. Jonckheer op het aanbod in. De vaten met Rum komen een paar weken later op Curaçao aan. Niet veel later komt Señor Justo Gonzales zelf aan op Curaçao. Hij legde uit dat door de revolutie in Cuba alle bedrijven genationaliseerd werden. Bang om zijn waardevolle Rum kwijt te raken zag hij geen andere uitweg dan door al zijn Rum te verkopen aan A.D. Jonckheer, zonder dat hij argwaan zou wekken bij de nieuwe overheid. Volgens onze bronnen heeft A.D. Jonckheer het recept overgenomen van Señor Justo Gonzales waarna hij niet veel later vertrokken van het eiland. Zo is het recept in handen van de familie Jonckheer gekomen. Tot op de dag van vandaag wordt Rum San Pablo gemaakt volgens het originele recept.


Bottler:
A.D. Jonckheer

Visiting:
Not provided

Established:
1945

Website:
San Pablo


San Pablo Rum Portfolio Verkrijgbaar in Nederland Te proeven op onze Rum Proeverijen
San Pablo 15yo Rum Ja Ja
San Pablo 12yo Rum Ja Ja
San Pablo 8yo Rum Ja Ja
San Pablo Gold Rum Ja Ja
San Pablo White Rum Ja Ja

Contact ons voor meer informatie en verkoopadressen


Privé Collectie


San Pablo 15yo Rum

San Pablo 12yo Rum

San Pablo 8yo Rum

San Pablo White Rum


San Pablo Gold Rum