• Rum promotie
  • Top tastings
  • Rum advies
  • Nederlands Rum Portal

Santiago de Cuba Rum


Het wordt geproduceerd in Santiago de Cuba, sinds 1862 bekend als de bakermat van lichte rum. Het is een land van geuren en bijzondere kleuren, waar de mix van de Cubaanse essentie een bijzondere uitdrukking krijgt. Zo is deze rum, aangezien de grondleggers van de rum ontdekten dat rum een lichte en soepele drank kon zijn.

Deze rum is gemaakt en geproduceerd in de rumindustrie van Santiago de Cuba. Het is het werk van toegewijde meesters van rum en arbeiders van oude rumfabrieken in die regio, die de eigenaren van de fabrieken werden met de triomf van de revolutie. De etymologie brengt de vrijgevigheid naar voren van een speciaal microklimaat voor de fruitgeur, typisch creools, zoet en sterk tegelijk. Het vormt de hoogste uitdrukking van de Cubaanse Rum-traditie. Het is uniek vanwege zijn authenticiteit en kwaliteit (geur, zachtheid en smaak)

Het wordt geproduceerd en gebotteld in de regio die bekend staat als de bakermat van lichte rum. In het assortiment kunnen we producten vinden die zijn gemaakt om speciale data in de stad te vieren, zoals bijvoorbeeld de Extra Aged Rum Santiago de Cuba, gemaakt als eerbetoon aan de oprichting van de villa van Santiago de Cuba. Dit product is bekroond met de Medaille van Kwaliteit op de handelsbeurzen EXPOCARIBE /2002 en ALIMEXPO/2003.

Het wordt gepresenteerd in vier modaliteiten: Carta Blanca, Añejo, Añejo Superior en Extra Añejos. Het logo van het merk brengt de natuurlijke elementen samen die aanwezig zijn in Santiago de Cuba: de bergen verlicht door de Caribische zon en zee, gecombineerd met onze traditionele manier om rum te produceren, overgedragen van de ene generatie op de andere, stelt ons in staat om een uniek Product. Met dit merk ontwierp Cuba Rum S.A de producten die bestemd waren voor een select publiek in de markt, hoge segmenten en elite van de categorieën Premium, Super Premium en Prestige. Het is een merk dat de evolutie van rum door de jaren heen van de geschiedenis van ons land overdraagt en de overgeërfde tradities, technologische vooruitgang en meningen van hedendaagse rummakers samenbrengt. Dit alles zorgt voor een magische synergie die uitmondt in een vloeibare synthese van de originele Cubaanse cultuur.

Het merk is correct geregistreerd in Cuba in de 33e klasse van de International Classifier of Products, evenals in de landen die interessante markten vormen waarnaar de rum wordt geëxporteerd. De registraties zijn gedaan volgens de internationale, regionale (communitaire) en nationale methode. Op deze manier werd het merk gecertificeerd in Europa, sommige landen in Azië, Afrika en Amerika.

In slechts zes jaar export wordt dit merk, in de openingsfase van klanten die op zoek zijn naar introductie op nieuwe markten, gecommercialiseerd in landen als Spanje, Italië, het VK, Rusland, Tsjechië, Slowakije, Japan, Maleisië, Ecuador en Chili .


Bottler:
Cuba Ron

Visiting:
On request

Established:
1862


Santiago de Cuba Rum Portfolio Verkrijgbaar in Nederland Te proeven op onze Rum Proeverijen
Santiago De Cuba Isla Del Tesoro Extra Anejo Rum Ja Op verzoek
Santiago De Cuba Ron 500 Rum Ja Op verzoek
Santiago de Cuba Carta Blanca Rum Ja Nee
Santiago de Cuba 12yo Rum Ja Nee
Santiago de Cuba 11yo Rum Ja Nee
Santiago de Cuba 8yo Rum Ja Nee
Santiago de Cuba Anejo Rum Nee Op verzoek
Santiago de Cuba Extra Anejo Rum Nee Op verzoek

Contact ons voor meer informatie en prijzen


Privé Collectie


Santiago de Cuba Anejo

Santiago de Cuba Extra Anejo