• Rum promotie
  • Top tastings
  • Rum advies
  • Nederlands Rum Portal

Takamaka Rum


Takamaka Rum

ONS VERHAAL
In 2000 bestelden Bernard en zijn vader, Robert, een boek over thuisdistillatie en begonnen ze aan hun zoektocht om 'goede' rum te produceren. De vader van Robert, opa René Michel d'Offay, had de interesse van zijn kleinkinderen in het maken van rum gewekt door zijn eigen inspanningen om de lokale Creoolse specialiteit, Rum Arrangé, te maken. Geïnspireerd door hoe zeelieden fruit en specerijen in alcohol bewaarden, werd Rum Arrangé gemaakt door bladeren, fruit, zaden, schors en andere ingrediënten tot zes maanden te macereren, waarna het werd genoten als digestief of gezoet met rietsuikerstroop.

Met beperkte toegang tot conventionele destillatieonderdelen gebruikten Bernard en zijn vader hun eigen zwembad in de achtertuin als tijdelijke koeltoren voor hun geïmproviseerde condensor, gingen naar hun plaatselijke supermarkt om gist en geraffineerde suiker te kopen en begonnen te experimenteren.

Ze werden vergezeld door de oudere broer van Bernard, Richard, en na meer dan een jaar testen - resulterend in zowel een aantal echt twijfelachtige als een aantal nogal opmerkelijke proefrums - openden ze in februari 2002 officieel de Trois Frères-distilleerderij op de Seychellen. Kort daarna distilleerden en leverden ze hun eerste bestelling ooit van Takamaka donkere rum.

In de loop der jaren hebben Richard en Bernard hun ambacht aangescherpt door hun eigen gevoel van nieuwsgierigheid en ontdekking, maar ook door de beperkingen en kromme ballen die hand in hand gaan met de afgelegen ligging van de Seychellen. Het heeft invloed gehad op hoe ze hun rum mixen en verouderen, het heeft de rol die ze spelen in hun gemeenschap gesmeed en het heeft gevormd wie ze vandaag zijn als mensen en als rummakers.


Bottler:
Takamaka

Visiting:
On request

Established:
2002

Website:
Takamaka

Facebook:
N/A

Instagram:
takamaka rum


Takamaka Rum Portfolio Verkrijgbaar in Nederland Te proeven op onze Rum Proeverijen
Takamaka Grankaz Rum Ja Op verzoek
Takamaka White Rum Ja Nee
Takamaka Coco Rum Liqueur Ja Op verzoek
Takamaka Pineapple Rum Liqueur Ja Nee
Takamaka Pti Lakaz Rum Ja Op verzoek
Takamaka Dark Spiced Rum Nee Nee
Takamaka Zenn Rum Nee Nee
Takamaka Overproof Rum Nee Nee
Takamaka Zannannan Rum Nee Nee
Takamaka Extra Noir Rum Nee Nee
Takamaka Zepis Kreol Rum Nee Nee

Contact ons voor meer informatie of verkoopadressen


Alle informatie over Takamaka rum vind je uiteraard op Rumworld, het Nederlandse Rum Portal