• Rum promotie
  • Top tastings
  • Rum advies
  • Nederlands Rum Portal

Tiki Lovers Rum


The Bitter Truth & Tiki Lovers Rum kondigen met trots een speciale editie van ons rumassortiment aan in samenwerking met het Museum Fünf Kontinente in München. Het museum werd in 1862 opgericht als het eerste etnologische museum in Duitsland en ze tonen momenteel een tentoonstelling die ons na aan het hart ligt. Het heet "TIKIMANIA" en loopt tot eind februari 2021.

„TIKIMANIA“ toont de werken van de Duitse schilder Bernd Zimmer die naar de Marquesas-eilanden reisde en schilderijen en sculpturen maakte die geïnspireerd waren op zijn reis.

De goed samengestelde presentatie richt zich op de relatie tussen Oceanische en Europese cultuur. Curator dr. Hilke Thode-Arora breidt de persoonlijke visie van de kunstenaar uit met zeldzame artefacten van het museum en historische documenten die de wisselwerking tussen de twee culturen onderzoeken.

Het museum nodigde verder auteur en expert Sven Kirsten uit om een bijdrage te leveren aan de manier waarop de Stille Zuidzee in het midden van de vorige eeuw werd geromantiseerd en leidde tot de Tiki-popcultuur.

Tikimania biedt een goed uitgangspunt om na te denken over echte oorsprong en buiten fantasie. Een belangrijke dialoog voor de toekomst.

Voor deze speciale gelegenheid creëerde Tiki Lovers Rum samen met de in Los Angeles gevestigde ontwerper Michael Uhlenkott een reeks nieuwe labels voor ons assortiment rummelanges. Wit, Donker en Ananas schitteren nu in traditionele Tapa-afdrukken die teruggaan tot de archieven van de Duitse ontdekkingsreiziger Karl von den Steinen (1855-1929) die reisde en de kunst en ambachten van de Marquesas-eilanden grondig documenteerde. Delen van zijn documenten rusten in het Museum Fünf Kontinente en koppelen het nieuwe etiketontwerp aan de tentoonstelling.

De Tiki Lovers "Tikimania" Special Edition wordt verkocht in de museumwinkel en online in Duitsland via Rum Kontor Cologne en Drinkology.

We zijn hier tijdens de Corona-lockdown stiekem mee bezig geweest en zijn erg benieuwd naar jullie feedback over het nieuwe flesontwerp…


Bottler:
The Bitter Truth

Visiting:
Not possible

Established:
Not provided

Website:
Tiki Lovers

Facebook:
Tiki Lovers Rum

Instagram:
tikiloversrum


Tiki Lovers Rum Portfolio Verkrijgbaar in Nederland Te proeven op onze Rum Proeverijen
Tiki Lovers Dark Caribbean Rum Ja Nee
Tiki Lovers Pineapple Rum Ja Nee
Tiki Lovers White 42% Rum Ja Nee
Tiki Lovers White 50% Rum Ja Nee

Contact ons voor meer informatie of verkoopadressen