• Rum promotie
  • Top tastings
  • Rum advies
  • Nederlands Rum Portal

Valinch & Mallet Rum


Valinch & Mallet Rum

Two casks of wood-aged spirit, distilled and filled the very same day and left to their deserved rest in the warehouse at the same time, at the end of their maturation period, will never have the same taste anymore".

Er zijn in feite te veel onbekende en oncontroleerbare factoren die hun verouderingsproces beïnvloeden: de grootte van het vat, het verschillende hout van de duigen, de verschillende positie in het rek. Was men dicht bij een warmte- of koudebron? Werd een ander dichter bij de hoofdingang misschien beïnvloed door de koude lucht die de magazijnier bij zijn routinecontroles naar binnen bracht?

Kleine, subtiele verschillen die in de loop van decennia zijn opgeteld en samengesteld, maken elk vat uniek en brengen misschien fruitigheid, wasachtigheid, turf naar voren of geven gewoon een zachtere algehele neus en gehemelte. Verschillend maar tegelijkertijd gelijk.

Perfect vanwege hun imperfecties.

Maar zo zou het moeten zijn: tegenwoordig leven we in een tijdperk van technologische en industriële wetenschappelijke consistentie en perfectie: producten kunnen in series van tienduizenden worden gemaakt zonder verschillen, zonder individuele unieke karakters. Geen ziel.

Gelijk in hun eigen, consistente perfectie.

We zijn deze prachtige inconsistenties gaan koesteren: als je een van onze flessen in je handen houdt, kun je waarderen dat niet alleen de nectar binnenin uniek is, maar dat alles uniek is.


Bottler:
Valinch & Mallet

Visiting:
Not provided

Established:
Not provided


Valinch & Mallet Rum Portfolio Verkrijgbaar in Nederland Te proeven op onze Rum Proeverijen
Valinch & Mallet Nicaragua 25YO Rum Ja Op verzoek
Valinch & Mallet Saint Michael Rum Ja Op verzoek
Valinch & Mallet Mauritius 8YO Rum Ja Op verzoek
Valinch & Mallet Jamaica Blended Rum Ja Op verzoek
Valinch & Mallet Grenada 30YO Rum Ja Op verzoek
Valinch & Mallet Old Blended 27YO Rum Ja Op verzoek

Contact ons voor meer informatie en verkoopadressen