• Rum promotie
  • Top tastings
  • Rum advies
  • Nederlands Rum Portal

Worthy Park Rum


WORTHY PARK RUM ERFGOED

Stel je voor dat je in het geografische centrum van het eiland Jamaica staat, ongeveer veertig mijl over de weg ten noordwesten van de hoofdstad Kingston en achtentwintig mijl ten zuiden van Ocho Rios, het belangrijkste toeristische centrum van Jamaica. U bevindt zich 160 meter boven de zeespiegel en kijkt uit over meer dan 10.000 hectare weelderig gebladerte. Adembenemende valleien die de glooiende bergketens verenigen die de wacht houden over suikerrietstengels die zwaaien in de koele bergbries.

DIT IS DE WORTHY PARK ESTATE.

Genesteld in de Vale of Lluidas, of Lluidas Vale zoals het algemeen wordt genoemd, biedt het aangelegde groen rond Worthy Park een glimp van een andere kant van Jamaica. Gelegen in de centrale parochie van St. Catherine, ver van de witte zandstranden en palmbomen, is een bezoek aan Worthy Park een reis terug in de tijd naar de dagen van ongerepte landschappen en natuurlijke schoonheid die ertoe hadden geleid dat Jamaica bekend stond als de "Land van hout en water".

Het Worthy Park Estate is zo gebleven sinds de oprichting in 1670. Het werd geschonken aan luitenant Francis Price voor zijn diensten aan Cromwell tijdens de Engelse verovering van het eiland op de Spanjaarden in 1655. Sindsdien is het uitgebreid door de aankoop van naburige eigenschappen.

De commerciële productie van suikerriet en suiker begon in 1720 en is tot op de dag van vandaag onverminderd doorgegaan. Sindsdien is het slechts in handen geweest van drie families en is het sinds 1918 in handen van de familie Clarke. In die tijd hield Worthy Park zich niet alleen bezig met suikerrietteelt en suikerproductie, maar werd het land ook gebruikt voor vleesvee, citrusvruchten en , gevogelte en andere landbouwgewassen. Er is echter een consistente vermindering van de teelt van andere gewassen en vee geweest ten gunste van een verhoogde teelt van suikerriet en suikerproductie.

Worthy Park Rum.


Bottler:
Worthy Park Estate

Visiting:
Tour

Established:
1670


Worthy Park Rum Portfolio Verkrijgbaar in Nederland Te proeven op onze Rum Proeverijen
Worthy Park Select Rum Ja Nee
Worthy Park 109 Rum Ja Nee
Worthy Park Reserve Single Estate Rum Ja Nee
Worthy Park Single Cane Rum Ja Nee
Worthy Park Rum Bar Gold Rum Ja Ja
Worthy Park Rum Bar White Rum Ja Nee
Worthy Park Rum Bar Overproof Rum Ja Nee
Worthy Park Rum Bar Silver White Rum Ja Nee
Worthy Park Rum Bar Silver Rum Ja Nee
Worthy Park Special Port Cask 10yo Rum Zo lang de voorraad strekt Nee
Worthy Park Special Madeira Cask 10yo Rum Zo lang de voorraad strekt Nee
Worthy Park Special Oloroso Cask 10yo Rum Zo lang de voorraad strekt Nee
Worthy Park Rum Bar Cream Rum Ja Nee
Worthy Park 12yo 2006 Rum Nee Nee
Worthy Park Special Marsala Cask 10yo Rum Nee Nee
Worthy Park Rum Cream Rum Nee Nee
Worthy Park Calvados Limited Edition Rum Zo lang de voorraad strekt Nee
Worthy Park 12yo Single Estate Rum Ja Nee

Contact ons voor meer informatie en verkoopadressen