• Rum promotie
  • Top tastings
  • Rum advies
  • Nederlands Rum Portal

Wray & Nephew Rum


De geschiedenis van J. Wray and Nephew begon in 1825 toen de oprichter van het bedrijf, John Wray, 'The Shakespeare Tavern' opende in Kingston, Jamaica. Kingston groeide gestaag en werd uiteindelijk de hoofdstad van Jamaica in 1877, en The Shakespeare Tavern werd zeer succesvol.

In 1860 schakelde Wray Charles James Ward, de zoon van zijn broer, in om de zakelijke kant van het bedrijf te leiden. Ward was een dynamische en begaafde ondernemer en onder zijn leiding begonnen J. Wray en Nephew aan een periode van groei en welvaart. Wray ging in 1862 met pensioen en stierf in 1870, waardoor Ward de enige eigenaar van het bedrijf werd.

Ward ontwikkelde de taverne en drankhandel tot een van Jamaica's grootste exporterende commerciële ondernemingen. Op de internationale tentoonstelling die in 1862 in Londen werd gehouden, wonnen J. Wray en Nephew drie gouden medailles voor hun 10-, 15- en 25-jarige rum. De rum van het bedrijf won ook verschillende prijzen en prijzen op internationale tentoonstellingen in Parijs - 1878, Amsterdam - 1883, New Orleans - 1885 en Jamaica 1891.

In 1916 kocht Lindo Brothers & Co Wray & Nephew. Vrijwel onmiddellijk daarna kocht het nieuwe bedrijf, J. Wray & Nephew Ltd., de Appleton Estates, een plantage die gedurende de hele periode van roerende slavernij rum had geproduceerd.

Eind 2012 kocht het Italiaanse gedistilleerde drankenbedrijf Gruppo Campari Wray & Nephew over.

In 1997 werd Joy Spence de master blender bij J. Wray and Nephew - de eerste vrouw ooit die deze functie in de branche bekleedde.

Er wordt gezegd dat 90% van de rumverkopen in Jamaica van dit beroemde merk is, dat wordt gebruikt in Jamaicaanse rumpunches.


Bottler:
Gruppo Campari

Visiting:
Not possible

Established:
1825

Website:
N/A

Facebook:
N/A

Instagram:
N/A


Wray & Nephew Rum Portfolio Verkrijgbaar in Nederland Te proeven op onze Rum Proeverijen
Wray & Nephew Overproof Rum Ja Nee
Wray & Nephew Gold Rum Ja Nee

Contact ons voor meer informatie en verkoopadressen