• Rum promotie
  • Top tastings
  • Rum advies
  • Nederlands Rum Portal

Xtabentun D' Aristi RumCasa D'Aristi is een kleine producent op het schiereiland Yucatán in de prachtige stad Mérida, Mexico.
Don Carlos Aristi, de oprichter, had een hart voor avontuur. Hij vertrok op 19-jarige leeftijd naar het schiereiland Yucatan op zoek naar de Maya-cultuur en geschiedenis. Hij ontdekte "Blaché", een voorouderlijke Maya-drank van gefermenteerde honing en schors, waaraan de Spaanse kolonisten van de jaren 1540 groene anijs introduceerden, wat leidde tot de bloei van Xtabentún in 1935.

Een briljante en unieke likeur met rum, groene anijs en bijenhoning uit Yucatan!
Enkele generaties later blijft D'Aristi Xtabentún een hoeksteen van de distilleerderij. Casa D'Aristi bevat nu Kalani, 100% kokosnootlikeur, Huana Gunabana-likeur en Ron Caribe Mexicaanse suikerriet-melasse rum.
De familie Aristi zet zich in voor het produceren van selecties van hoge kwaliteit die de authentieke smaken van Yucatán weerspiegelen. Ze zijn trots op duurzame productiepraktijken en onderhouden nauwe relaties met de boerengemeenschappen met de nadruk op het vrij houden van hun producten van additieven en smaakstoffen.


Bottler:
Casa D' Aristi

Visiting:
Not provided

Established:
1935

Website:
Casa D' Aristi

Facebook:
Casa D Aristi

Instagram:
casadaristi


Xtabentun Rum Portfolio Verkrijgbaar in Nederland Te proeven op onze Rum Proeverijen
Xtabentun Honey Anisette Rum Ja Op verzoek

Contact ons voor meer informatie en verkoopadressen